Lovitură totală pentru pensionari! Anunțul făcut de ministrul Muncii

Starea de urgență a adus o lovitură cumplită pentru milioane de pensionari din România. Ministrul Muncii tocmai a anunțat că plecarea la programele de tratament va fi suspendată. 

„În această perioadă, după suspendarea înscrierilor pensionarilor și persoanelor cu dizabilități pentru bilete de tratament în bazele gestionate de Casa Națională de Pensii Publice prin TBRCM, am fost de acord cu decizia întreruperii, cu 3 zile înainte, a perioadei de tratament a seriei în curs.

Doresc să nu punem sănătatea pensionarilor în situație de risc, mai ales dacă nu putem asigura condițiile de prevenție/distanță socială cerute de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență. Pensionarii reprezintă una dintre categoriile cele mai vulnerabile, în eventualitatea contractării virusului.

M-am gândit în ultimele zile la potențialele riscuri, aș face orice să nu întrerup beneficiarilor noștri perioada de final a tratamentului în unitățile TBRCM. Unitățile de cazare și de tratament nu se pot adapta, în situația în care sunt, standardelor pentru asigurarea protecției necesare împotriva virusului.

Banii se vor da înapoi 

Din datele pe care le-am urmărit, majoritatea pensionarilor deciseseră oricum, în ultimele 24 de ore, să își întrerupă șederea. Mă voi asigura că primesc înapoi sumele aferente zilelor de tratament nefolosite.

Pentru beneficiarii noștri care eliberează acum camerele, am cerut ca personalul din unitățile de cazare să vină în sprijinul lor în sensul eliberării camerelor printr-o bună organizare astfel că persoanele care folosesc mijloace de transport în comun să se deplaseze spre stațiile acestora în preajma orei de sosire/plecare și în grupuri restrânse pentru a evita situația în care așteaptă în spații aglomerate,” a scris Violeta Alexandru, pe Facebook.

Loading...

Revista Presei