Lovitură totală pentru șoferi! Se schimbă legea: Amendă de 6.000 de lei dacă faci asta

masini-trafic

Se schimbă legea. Toți șoferii care vor fi prinși că vor face acest lucru vor primi amenzi drastice, de până la 6.000 de lei, conform unui proiect de modificare publicat de ministerul Transporturilor. 

Mai precis, șoferii care vor arunca gunoi pe drumurile publice vor fi amendați cu sume de până la 6.000 de lei.

Această decizie radicală a fost inclusă în proiectul de Ordonanță a Guvernului care modifică OG nr. 43/1997 privind regimul juridic al drumurilor și a fost lansată spre dezbatere publică pe site-ul Ministerului Transporturilor.

Astfel, conform proiectului de modificare, va fi interzisă și sancționată cu amendă de la 2.000 la 6.000 de lei aruncarea și depozitarea deșeurilor pe drumurile publice, în zonele de siguranță ale podurilor și drumurilor precum și în spațiile de parcare și staționare.

S-a constatat un fenomen din ce în ce mai des întâlnit

„Totodată, având în vedere faptul că în prezent, pe drumurile publice s-a constatat un fenomen din ce în ce mai des întâlnit, respectiv aruncarea și depozitarea gunoaielor în zona de siguranță a drumurilor și podurilor și/sau aruncarea și depozitarea gunoaielor în locurile de parcare, oprire și staționare altele decât cele provenite din oprirea / staționarea participanților la trafic în locurile de parcare, oprire și staționare, prin prezentul proiect de act normativ, în scopul preîntâmpinării cât și a stopării acestui fenomen, se urmărește instituirea interdicției faptelor mai sus menționate,” se arată în expunerea de motive a proiectului.

„Prin proiectul de act normativ se va reduce gradul de poluare din zona de siguranță a drumurilor și podurilor, precum și din locurile de parcare, oprire și staționare altele decât cele provenite din oprirea / staționarea participanților la trafic în locurile de parcare, oprire și staționare prin interzicerea aruncării și depozitării gunoaielor”, se mai arată în expunerea de motive.

Revista Presei