Toggle Menu
  1. Home/
  2. Justiție/

Lovitură uriașă pentru PNL! Ludovic Orban, nou dosar la DNA

  1. Home/
  2. Justiție/

Ludovic Orban a fost nevoit să se retragă din cursa pentru Primăria Capitalei, după ce DNA i-a deschis un dosar în care a fost achitat zilele trecute. Tocmai când președintele PNL părea că este mai puternic ca niciodată și că este gata de lupta cu PSD, iată că DNA îi mai face un cadou. Mai exact, îi mai deschide încă un dosar

Este vorba de cauza Transalpina3, în care cercetările au fost demarate la sesizarea Corpului de Control al premierului Victor Ponta. DNA-ul a cerut și a obținut la ICCJ infirmarea ordonanței de clasare și continuarea cercetărilor. Ceea ce înseamnă că Orban o ia de la capăt cu ceea ce tocmai terminase. Este foarte posibil să fie din nou trimis în judecată.

Vezi și Imagini de colecție! Laura Codruța Kovesi, în pantaloni scurți, la baschet, acum 20 de ani

Toată lumea are dosar la DNA

În România, DNA este cea mai ocupată instituție din țară. Zeci de dosare sunt scoase regulat de la naftalină, în momente extrem de tensionate. De data aceasta, victimă este chiar actualul șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu. Acesta a declarat marți, la sediul Ministerului Justiției, că a solicitat Direcției Naționale Anticorupție (DNA) acces la dosarul în care este vizat.

„Da. Am făcut o solicitare de studiu al dosarului și după ce o să mă lămuresc eu, o să pot lămuri și pe altcineva. Era normal să fiu anunțat. Vreau să văd ce cuprinde acel dosar”, a spus Horodniceanu, la sediul ministerului Justiției. Din primele informații, DNA conduce o anchetă in rem pentru abuz în serviciu. Ulterior, DNA a precizat pentru Digi24 că actualul șef al DIICOT nu era vizat, ci că au fost investigate faptele. Ar fi vorba despre un dosar instrumentat în anul 2006, în perioada în care Daniel Horodniceanu era șef la DIICOT Iași, cu privire la modul în care s-au luat mai multe decizii în dosarul în care a fost cercetat omul de afaceri Gruia Stoica.

Daniel Horodniceanu este absolvent, sef de promotie, al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Mihail Kogalnicanu din Iasi, obtinand licenta la Facultatea de Drept de la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu. Are o cariera impecabila in magistratura, de 14 ani, lucrand la dosare de crima organizata importante, soldate cu destructurarea mai multor retete de trafic de persoane si evaziune fiscala.

Daniel Horodnicceanu a fost formator in cadrul Institutului National al Magistraturii in probleme de etica si deontologie profesionala a magistratului, a participat la numeroase forme de pregatire profesionala organizate in tara si strainatate si este autorul mai multor articole de specialitate juridica. Totodata, procurorul, este specializat in audiera copiilor in procedurile judiciare si in combaterea si intelegerea fenomenului traficului de femei in Europa.

Cristina Mihai/ Sursa foto: Agerpres