Luați calciu și totuși vă simțiți rău? Atenție la acest efect advers pe care foarte puțini îl știu

calciu

Oricât de sănătos ai încerca să mănânci astăzi este aproape imposibil. Și asta pentru că majoritatea alimentelor sunt bombardate cu chimicale. Chiar și fructele și legumele sunt pline de pesticide, ceea ce crează dezechilibre serioase în organism. Cum nici laptele nu mai este lapte și nici brânza nu mai este brânză, nu puțini sunt cei care se confruntă cu lipsa de calciu.

Sau pur și simplu, din cauza unei alimentații deficitare, mulți aleg să ia calciu, ca supliment, în speranța că starea lor se va ameliora. În general, acest mineral, pe care-l găsim comercializat în farmacii sub diverse branduri nu prea dă reacții adverse. Totuși pe unele prospecte veți observa că este menționat faptul că suplimentele pe bază de calciu pot cauza iritare gastrointestinala, constipație și flatulență. Mai mult decât atât, hipercalcemia, adică dacă luați calciu fără să fie cazul, puteți să declanșați anorexie, greață, vomă, constipație, hipotonie, depresie, letargie și, foarte rar, comă.

Un efect advers, care nu este menționat pe niciun prospect este durerea de burtă. Cei care tolerează mai puțin lactoza au acuzat această reacție, despre care sunt foarte puține mențiuni.

Așa că înainte să luați calciu de capul vostru, faceți-vă mai întâi analize și apoi fiți atenți la reacțiile adverse pentru că uneori vă poate face mai mult rău decât bine.

Citește și:

Revista Presei