Lucian Mîndruță, declarații șocante: Am fost răpit! Când s-a întâmplat totul și cine l-a răpit

18 oct. 2020
Lucian Mîndruță, declarații șocante: Am fost răpit! Când s-a întâmplat totul și cine l-a răpit

Lucian Mîndruță este unul dintre cei mai apreciați jurnaliști din România. Și, chiar dacă se află de ani de zile în lumina reflectoarelor, abia în ultimele zile s-a aflat că acesta a fost răpit în trecut. Cum s-a întâmplat totul, în articolul de mai jos.

Lucian Mîndruță este jurnalist, lector universitar, om de radio și televiziune. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității București.

A publicat prima dată în timpul anilor de studenție, fix pe 24 decembrie 1989, într-unul din primele ziare românești de după revoluție: „Meșterul Manole”, ziarul facultății unde era student.

Abia în ultimele zile Lucian Mîndruță s-a lăsat convins să povestească unul dintre cele mai importante momente din copilăria sa, și anume faptul că a fost răpit.

„Mi se spunea Boțoroagă pentru că făceam boroboațe. Nu știu de ce în comuna mea boțoroagă desemna o chestie nașpa pe care o făcea un copil. Făceam diferite boacăne, diferite chestii… Uite, una dintre ele, n-am făcut-o eu, a făcut-o tata… Eu sunt unul dintre puținii copii răpiți în România comunistă. Am fost răpit și multă vreme în sat mi se spunea “Furatul”.

Lucian Mîndruță, declarații șocante: Am fost răpit! Când s-a întâmplat totul și cine l-a răpit

Am fost răpit de tatăl meu. Părinții mei s-au despărțit, mama m-a dus la țară și m-a lăsat cu bunicii acolo. Și bunicii, ei fiind mai în vârstă așa, aveau un tabiet: dormeau la prânz. Și eu mă jucam afară, în curte, la prânz.

Sigur, porțile închise, tot ce trebuia, adică nu puteam să plec prea departe, dar eram afară. Și tatăl meu a venit, pentru că i s-a făcut foarte dor de mine pentru că fusesem încredințat mamei de către judecător, și a zis ia-l! M-a pus în ataș, pe motocicletă, lângă el, și m-a dus la București.

Bunicii s-au trezit, “unde-i copilul, ce s-a întâmplat?”, răpit, telefoane, Miliție… Până la urmă am fost găsit, n-a pățit nimeni nimic, n-a fost tata nici măcar judecat sau condamnat sau arestat pentru răpirea mea, s-a rezolvat. S-a mușamalizat cazul așa, adică m-a dat înapoi.

Mi s-a întâmplat și multă vreme îmi era un pic jenă la mine-n sat pentru că toată lumea zicea: “uite, ăla a lu’ Furatu’!” Nu sună foarte bine că am fost furat, dar chiar am fost furat din bătătură, din curtea casei” – a povestit Lucian Mîndruță la Digi 24.