Ludovic Orban, numire șocantă în Guvern! Ce funcție cheie i-a dat lui Alexandru Cumpănașu. S-a deschis și dosar la DNA

11 mai 2020
Ludovic Orban, numire șocantă în Guvern! Ce funcție cheie i-a dat lui Alexandru Cumpănașu. S-a deschis și dosar la DNA

Incredibil, dar adevărat. După circul făcut de Alexandru Cumpănașu la prezidențiale, profitând de cazul Caracal, acesta primește un frumos cadou de la Ludovic Orban: o funcție cheie în Guvern.

Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR), organizație condusă de unchiul Alexandrei Măceșanu, a fost desemnată de prim ministrul României să fie membru într-un organism consultativ care va sfătui Ministerul Fondurilor Europene în legătură cu realizarea și implementarea programelor din fonduri UE în viitorul buget al Uniunii Europene (perioada 2021-2027).

Alexandru Cumpănașu este cercetat într-un dosar la DNA, în care este acuzat de fraudarea fondurilor europene. Și ministrul Marcel Vela i-a deschis ușa larg acestuia în ianuarie 2020, când i-a preluat ideea implementării unui Telefon Verde prin care elevii să poată sesiza, anonim, nereguli petrecute în școli.

Acuzații grave la adresa DNA

În decembrie 2019, G4Media.ro a scris în exclusivitate că Alexandru Cumpănaşu, fost candidat la prezidenţiale, a fost pus sub acuzare de DNA Constanța pentru furnizare de date false într-un proiect cu fonduri europene derulat de SNSPA.

Procurorii suspectează că Alexandru Cumpănaşu ar fi minţit că are studii superioare atunci când a aplicat pentru postul de expert în cadrul proiectului ”Consolidarea cadrului pentru creșterea calității serviciilor publice și sprijinirea dezvoltării la nivel local” (SIPOCA 9), implementat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Direcția pentru Descentralizarea Administrației Publice, în parteneriat cu SNSPA.