Ludovic Orban pleacă din PNL? Cât de mari sunt tensiunile în partid (SURSE)

de: Ana Toma
04 apr. 2021
Ludovic Orban pleacă din PNL? Cât de mari sunt tensiunile în partid (SURSE)
Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților

Tensiunile din PNL se adâncesc. Fie că este vorba despre pandemie, sau despre alte interese politice, un lucru este cert. Ludovic Orban și Klaus Iohannis nu se mai înțeleg așa cum se înțelegeau odată, iar acest lucru i-ar putea afecta cariera liderului PNL.

Mirel Palada a vorbit despre aceste tensiuni existente între șeful statului și Ludovic Orban. Cu alte cuvinte, potrivit acestuia, este total exclus ca președintele Klaus Iohannis să renunțe la partidul care l-a ridicat și susținut să ajungă în punctul în care se află, dar există posibilitatea ca alți oameni politică să dispară.

Ludovic Orban își va pierde cariera

Eu nu cred că în următoare perioadă Iohannis are cum să se desprindă de PNL, pentru că PNL l-a adus la guvernare și eticheta aceasta s-a lipit ca marca de scrisoare. Nu ai cum să-l desprinzi pe Iohannis de PNL, cum nu aveai cum să-l desprinzi pe Iliescu de PSD sau pe Băsescu de PD”, a mărturisit Mirel Palada.

Situația devine din ce în ce mai interesantă în lupta internă. Există surse care confirmă că relația dintre Iohannis și Orban nu mai este cea de acum câteva luni de zile, ba chiar a deveni tensionată. Cu toate acestea, liderul PNL nu ar vrea să renunțe la funcția sa, însă o altă tabără l-ar putea îndepărta.

Sunt membri de partid care îl susțin pe Florin Cîțu, dar și pe Rareș Bogdan și este posibil ca șeful statului să fie de partea acestora. Sursa citată mai menționează că nu este exclus ca în următoarele luni, Ludovic Orban să piardă tot sprijinul pe care l-a avut până acum.

Iohannis va avea cuvântul

Ce ar însemna pierderea sprijinului pentru Orban? Ei bine, există posibilitatea ca liderul PNL să își încheie cariera politică mai repede decât s-ar fi așteptat.

”Pe surse, avem destul de multe informații privind relațiile tensionate dintre Iohannis și Ludovic Orban, președintele actual al partidului. E clar că Orban în momentul de față își dorește foarte mult să continue să conducă partidul, e clar că avem o tabără separată în jurul lui Cîțu, Emil Boc sau Rareș Bogdan, care să conteste această dorință a lui Orban și este foarte probabil ca Iohannis, în următoarele 6 luni de zile, să încerce din răsputeri să nu-l sprijine pe Orban și să-i pună capăt carierei politice”, a mai spus acesta.

În opinia sa, conflictul intern din partid va lua amploare și se va transforma într-unul public, iar întreaga România va știi. Totul depinde de evoluția relațiilor din PNL din următoarele luni, dar și de cuvântul final pe care președintele Klaus Iohannis îl va avea de zis și care ar putea fi cel decisiv.

”Ăsta cred că va fi următorul conflict bine definit în România. Principalul joc politic pe care trebuie să-l urmărim în următoarea jumătate de an este felul în care se construiește lupta pentru putere în interiorul PNL și în care Iohannis va încerca să aibă un cuvânt de spus”, a mai declarat Mirel Palada.