Toggle Menu
  1. Home/
  2. News/

Mama lui Florin Zamfirescu a murit. Actorul e devastat de durere

  1. Home/
  2. News/

Doliu in familia indragitului actor care si-a pierdut mama la inceput de 2019.

Mama lui Florin Zamfirescu a murit la varsta de 94 de ani. Familia e devastata de durere. Actorul a refuzat sa ofere o declaratie oficiala. Pana in prezent, sora lui este cea care a vorbit cu presa si a oferit detalii legate de deces.

Tanti Zizi, așa cum îi ziceau apropiații celei care i-a dat viață regizorului, a fost învățătoare de profesie. Sora lui Florin Zamfirescu a scris un mesaj emoționant în memoria mamei sale, unde a postat și două fotografii cu mama sa, una din tinerețe și una făcută cu un an înainte de deces, care a survenit în urmă cu câteva zile și despre care s-a aflat abia azi.

“20 şi 93 de ani! Acum ea nu mai e. S-a risipit ca un nor după ploaie… mama. Mulţumesc pentru gândurile voastre…” sunt gândurile așternute pe o rețea de socializare de sora lui Florin Zamfirescu.

Ștefana Samfira, una dintre nepoatele mamei actorului a publicat pe Facebook un mesaj sfâșietor: “În 1925, pe 26 octombrie, se năștea într-o familie de preoți, Elisabeta Zamfirescu (mama Zizi – pentru noi). Și-a dorit să fie actrița.

Visul ei s-a împlinit prin cei 2 copii – Florin și Raluca. Și mai apoi prin nepoți. A avut o viață grea dar demnă. A fost o femeie puternicaă Nu am văzut-o niciodată să plângă sau sa se plângă. Purta cu mândrie coșul pe cap și recita când prindea ocazia. Ne-a insuflat respectul si dragul de carte. Astăzi, a plecat dintre noi.

Îți mulțumesc, mama Zizi pentru alegerile pe care le-ai făcut! Îți mulțumesc pentru serile în care îmi spuneai povești ! Îți mulțumesc pentru pâinea cu unt și miere, pentru mămăliga tăiată cu ața, pentru toate vacanțele de la Șerbănești! Îți mulțumesc că ai fost bunica mea! Și sper că la un moment dat, ne vom reîntâlni și vom râde de ziua de azi!”.

Și un nepot de-ai actorului i-a adus un ultim omagiu lui tanti Zizi: “Sunt norocos că te-am avut, că m-ai crescut şi învăţat primii paşi.

Azi, însă, eu sunt trist, «matale» sigur eşti fericită, ai fost un OM care a realizat totul în timpurile petrecute pe acest pământ, ai prins un război mondial, ai fost cu drag de carte într-o epocă în care fetele nu mergeau la şcoală, ai trăit impunerea socialismului, ai făcut două case cu mâna goală, la propriu.

Ai crescut doi copii, le-ai insuflat iubirea de cultură şi de artă, i-ai făcut artişti, ai fost soţie, mamă, ai ţinut o gospodărie întreagă, ai devenit bunică, apoi străbunică, ai spus poveşti şi te-ai bucurat de nepoţi şi strănepoţi, ai luat de la viaţă tot ce timpurile ţi-au oferit, ai fost directă şi fără ezitare, ai trăit simplu şi fără regrete, ţi-ai iubit familia şi ai fost mândră de ei toţi!

O să-ţi fie bine printre ingeri! La timpul meu, sper să fiu vrednic să te regăsesc! Rămas bun!”.

Ioana