Mănâncă 5 mere pe săptămână! Iată ce se va întâmpla în organismul tău! Descoperire de ultimă oră a oamenilor de știință

mar

Dacă nu știai până acum, un consum regulat de mere poate avea un efect extraordinar asupra organismului tău. Ele sunt delicioase, ieftine, aromate și pot fi găsite oriunde. Nici prețul nu e mare, așa că oricine își poate permite să se bucure de ele când are poftă.

Puțini știu însă ce conțin de fapt merele. Ele sunt bogate în fibre solubile, iar studiile au demonstrat că aceste fibre pot reduce tulburări intestinale, inclusiv diverticulita, hemoroizii şi chiar unele tipuri de cancer.

De asemenea, un consum regulat de mere ajută la controlul nivelului de insulină prin eliberarea lentă de glucoză în fluxul sanguin. În același timp, în cazul în care nu știai, merele au capacitatea de a curăţa şi detoxifia, ajutând la eliminarea metalelor grele din organism, cum ar fi plumbul şi mercurul.

Un alt ingredient pe care merele îl conțin este pectina, care are rolul de a reduce colesterolul prin diminuarea secreţiei de insulină din sânge.

Ce se întâmplăd dacă consumi cinci mere pe săptămână 

Având în vedere beneficiile pe care le oferă, cercetătorii au mai constat un lucru total suprinzător. Dacă o persoană consumă cinci mere pe săptămână, aceast lucru poate reduce riscul de apariţie a bolilor respiratorii cum ar fi astmul sau bronşita.

Studiile mai arată faptul că un consum zilnic de cel puţin un măr pe zi poate reduce dezvoltarea bolilor de piele, iar un studiu realizat de cercetătorii brazilieni arată că consumul unui măr înainte de masă a ajutat femeile să piardă cu până la 33% mai mult în greutate, faţă de femeile care nu au consumat un măr.

În ceea ce privește numărul caloriilor, nu trebuie să îți faci griji. Un măr conține între 50-80 de calorii, în funcție de mărime și nu are nici grăsimi, nici sodiu. De asemenea, merele sunt extrem de bogate în vitamian C și vitamina A și au de asemenea cantităţi mai mici de fosfor, fier şi calciu. Cu alte cuvinte, merele pot fi un adevărat medicament natural atunci când sunt consumate regulat.

Citește și:

Revista Presei