Mănâncă o prună în fiecare zi! Ce impact are asupra memoriei tale și cum îți protejează organismul: beneficii și contraindicații

de: Ana Toma
17 mart. 2021
Mănâncă o prună în fiecare zi! Ce impact are asupra memoriei tale și cum îți protejează organismul: beneficii și contraindicații
Prune

Prunele pot fi considerate un adevărat medicament natural. Atunci când sunt consumate regulat, ele ne oferă organismului nostru o serie de nutrienți esențiali, iar studiile au demonstrat de-a lungul timpului acest aspect.

Dacă ai un regim alimentar strict, prunele nu au cu ce să îl strice. Ele sunt reduse din punct de vedere caloric, iar de cealaltă parte, sunt bogate în nutrienți foarte importanți. Ele sunt gustarea ideală indiferent de dieta pe care o aveam, indiferent că sunt uscate sau proaspete.

Beneficiile consumului de prune

Studiile au demonstrat că una sau două prune pe zi pot asgiura necesarul zilnic de vitamina C, vitamina A, cupru, potasiu, dar și fibre, de care organismul nostru are nevoie. Mai mult de atât, consumate regulat, prunele pot reduce riscul de infarct și de asemenea reduc tensiunea arterială, datorită conținutului de potasiu.

Dacă nici asta nu te-a convins, trebuie să mai știi că prunele sunt bogate în antioxidanți naturali care distrug radicalii liber și ne protejează împotriva cancerului. Fiind bogate în fibre, prunele contribuie la o digestie sănătoasă, așa că poate te gândești de două ori înainte să le refuzi.

Prunele sunt recomandate diabeticilor

În cazul persoanelor care suferă de diabet, tot prunele rămân alimentul de bază. Ele pot normaliza nivelul de glucoză din sânge și fibrele solubile pe care le conțin au efecte benefice asupra sensibilității insulinei.

Dacă vrei o memorie de lungă durată, studiile au demonstrat că persoanele care consumă cel puțin trei prune pe zi au memorie mult mai bună. Ele au grijă și de silueta ta. Sunt bogate în fibre, vitamine și sărace în calorii, un motiv în plus să consumi măcar o prună în fiecare zi.

Contraindicații pentru prune

Fiecare fruct are părțile sale bune, dar și rele. În cazul prunelor, există persoane care nu trebuie să le consume. Ele sunt bogate în oxalați, care în timp se pot acumula și cristaliza.

Cu alte cuvinte, persoanele care se confruntă cu probleme renale sau cu probleme la nivelul vezicii biliare, ar trebui să le evite. În cazul în care nu știai până acum, prunele se numără printre fructele care favorizează pietrele la rinchi, așa că dacă suferi de astfel de afecțiuni, cel mai bine ar fi să le eviți. Totuși, situația poate fi ținută sub control atunci când ești atent la cantitate.