Mâncăm otravă! Alimentele dublu standard care ne îmbolnăvesc

mancare

Sunt mai bine de doi ani de când se discută despre dublul standard la alimente și de când Comisia Europeană promite amenzi drastice pentru companiile care vând produse mai puțin calitative țărilor din est. Cu toate acestea, nimic nu pare să se fi schimbat și în continuare ni se servește practic otravă.

Brânza nu mai este brânză, laptele nu mai este lapte, iar dacă sunteți atenți la iaurturi și le veți compara cu unele achiziționate din Austria, veți constata singuri diferențele. Același lucru este valabil și pentru diverse sortimente de ciocolată sau biscuiți. Chiar și Coca Cola are gust diferit în România.

Faptul că nimic nu s-a schimbat și că guvernanții de fapt își bat joc de noi este constatat și de europarlamentarul PNL, Daniel Buda, care nici el la rândul lui nu a reușit să impună acest subiect pe agenda europeană. Pentru că dacă reușea astăzi aveam și noi pe masă produse identice cu nemții, doar că nu avem, iar riscul să ne îmbolnăvim este mult mai mare.

„Studiile recente confirmă o incidență crescută a numărului de bolnavi de cancer în statele din Estul Europei comparativ cu celelalte state. Din păcate, alimentele slab calitativ provoacă apariția unor boli, de cele mai multe ori fatale pentru consumatori. Cu toate că guvernanții PSD-ALDE cunosc realitatea, aceștia refuză dreptul românilor de a se bucura de acces egal la bunuri de înaltă calitate pe piața unică în mod nediscriminatoriu.

Solicit public demisia președintelui Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Marius Pîrvu, cel care a decis că românii trebuie să fie cobaii Europei, iar România groapa de gunoi a Europei, cu consecințe incomensurabile asupra sănătății și economiei.”, scrie Daniel Buda pe pagina sa de Facebook.

Revista Presei