Mare atenție! Ce li se va interzice șoferilor: Vor primi direct închisoare cu executare

masini diesel

Mare atenție! Anunț teribil pentru șoferi. Acă vor încălca această lege vor primi închisoare cu executare. Ttul s-a decis în urma cazului Mario Iorgulescu.

Codul Penal se va completa cu propunerea senatorului PSD, Robert Cazanciuc. Acesta vrea interzicerea suspendării pedepsei pentru ucidere din culpă în condiţiile în care fapta a avut loc în urma conducerii unui vehicul sub influenţa alcoolului, a altor substanţe psihoactive ori fără permis de conducere.

Șoferii vor ajunge direct la pușcărie

Inițiativa a fost înregistrată chiar în Ziua europeană fără decedaţi în accidente rutiere. Cazanciuc îşi propune conştientizarea tuturor participanţilor la traficul rutier.

„Sunt convins că vom contribui la conştientizarea tuturor categoriilor de participanţi la traficul rutier cu privire la riscurile şi consecinţele la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie. Este o măsură care ne va proteja pe noi toţi, dar mai ales pe cei care ar putea să îi împiedice pe cei care ar intenţiona să se urce la volan băuţi, drogaţi sau fără permis”, a menţionat Robert Cazanciuc, într-un comunicat transmis de către Senat.

Potrivit unui raport din 2017 al Comisiei Europene, România este pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte pierderea de vieţi omeneşti. Totul se întâmplă în condițiile în care tendinţele din spaţiul comunitar în ceea ce priveşte numărul de decese raportat la un milion de locuitori sunt în scădere.

Deşi numărul victimelor decedate în accidente rutiere a scăzut constant în Uniunea Europeană, ajungând la 49 raportate la un milion de locuitori, în România, tendinţa este contrară, de 80 de decese la un milion de locuitori. Vorbim despre o creştere constantă în ultimii 10 ani.

În acest moment, legea permite posibilitatea suspendării executării pedepsei, renunţarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei în cazul unui concurs de infracţiuni între uciderea din culpă şi cea de conducere a unui vehicul fără permis ori conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Citește și:

Revista Presei