Mare atenție! Ce să nu faci în postul Crăciunului: Specialiștii vin cu sfaturi de neratat

fructe

Mare atenție! Sfaturi extrem de importante ale specialiștilor înaintea Crăciunului. Acestea ne spun ce nu trebuie să facem înaintea sărbătorilor de iarnă pentru a nu avea probleme.

Credincioșii respectă tradiția în Postul Crăciunului și se abțin să mănânce produse de origine animală. Mare grijă însă de unde cumpărați produsele de post. Veterinarii spun că vor fi și alimente care vă pot pune în pericol.

Sfaturi de la veterinari

Pe 15 noiembrie, credincioşii ortodocşi au întrat în perioada postului Naşterii Domnului sau a Crăciunului. Acesta se termină chiar pe 25 decembrie, în ziua de Crăciun.

”În perioada Postului de Crăciun, populaţia care respectă această tradiţie creştină, consumă produse alimentare specifice, respectiv produse de morărit şi panificaţie, soia, fasole, mazăre, sortimente pe bază de legume, fructe, produse de patiserie şi zaharoase, alimente conservate, ciuperci, produse naturiste, diferite sortimente de băuturi, și alte sortimente alimentare cu origine vegetală. Această solicitare determină operatorii din domeniul alimentar să pună pe piaţă cantităţi mai mari de astfel de alimente decât în mod obişnuit. Având în vedere volumul mare de produse alimentare din aceste sortimente, există riscul ca pe parcursul lanţului alimentar unele produse să fie supuse contaminării cu microorganisme sau prin contaminanţi naturali care sunt introduşi accidental sau prin tratarea inadecvată a alimentelor”, vă avertizează Dr. Penţea Ioan Viorel, secretar al Colegiului Medicilor Veterinari Sibiu, conform click.ro.

Iată sfaturile complete ale veterinarilor pentru a nu avea probleme de sănătate.

Nu cumpărați de la marginea drumului, ci doar din locuri autorizate veterinar.
Citiți cu atenție etichetele și verificați data expirării produsului, rețineți și respectați condițiile în care se păstrează produsul.
Nu cumpărați de la un vânzător care nu este curat și echipat corespunzător.
Nu luați produse murdare, lovite ori care sunt amestecate cu alte produse.
Masa,blaturile, vesela și cuțitele folosite la preparare trebuie să fie foarte curate.
La prepararea alimentelor folosiți doar apă potabilă.
Spălați cu atenție fructele, zarzavaturile şi verdeţurile folosite în reţetele culinare sau când acestea se consumă crude.
Animalele de companie sau insectele nu au voie să atingă produsele alimentare.

Revista Presei