Atenție români! O nouă escrocherie vă lasă fără bani! Nu vă lăsați păcăliți

07 oct. 2019
Atenție români! O nouă escrocherie vă lasă fără bani! Nu vă lăsați păcăliți

Mare atenție! O nouă escrocherie care te poate lăsa cu buzunarele goale. Dn păcate, a făcut deja mai multe victime. Nu te lăsa păcălit dacă te afli într-o asemenea situație.

Frauda prin care ești păcălit circulă deja pe internet în ultima perioadă. Escrocii obțin sume imense de pe urma românilor care caută apartamente de închiriat.

Nu te lăsa păcălit de prețurile mici

Acest tip de escrocherie funcţionează spimplu, dar dureros pentru cei păgubiți. Cineva se pretinde a fi proprietar al unui apartament de lux pe care îl închiriază sub prețul pieței. Suma cerută este între 200 și 300 de euro pentru un apartament luxos, iar fotografiile sunt furate de pe internet.

Sub pretextul că proprietarul nu locuiește în oraș și că ar fi cel mai bine să testeze o perioadă apartamentul după care ar urma încheierea unui contract, escrocul trimite o factură falsificată, de obicei cu sigla AIR BNB, ori chiar Booking, prin care selectează ca perioadă de ședere o lună de zile.

Prețul pare un chilipir însă alăturarea facturilor false alături de celebrele mărci îi bagă pe români în încurcătură și le oferă senzația de veridicitate. Când victima ajunge să plătească cele câteva sute de euro, numărul de telefon devine inactiv.

Mare atenție! Prin Booking sau AIR BNB rezervările se fac direct pe site, iar plata dacă nu se face direct pe platformă, se efectuează în momentul cazării. Această perioadă a anului este propice pentru escroci, în condiţiile în care studenții ajung în centrele universitare din România.