Mare atenție la acest aliment! Îngrașă mai tare decât cartofii. Nutriționistul Mihaela Bilic avertizează

cartofi prajiti crocanti
31116260 - cajun seasoned french fries with organic ketchup

Toți ne dorim o dietă echilibrată și un stil de viață sănătos însă știm care sunt alimentele ”periculoase” în acest proces? Nutriționistul Mihaela Bilic avertizează cu privire la un aliment extrem de cunoscut. El îngrașă mult mai rău decât cartofii.

Nutriționistul Miheala Bilic atenționează ne informează cu privire la alegerile alimentare pe care le facem. Astfel, dacă vă numărați printre iubitorii de pâine și vreți să scăpați de kilogramele acumulate, cartoful este soluția cea mai bună pentru a înlocui acest aliment.

Mihaela Bilic recomandă cartofii în alimentație, pregătiți însă într-un mod dietetic. Potrivit nutriționistului, spre deosebire de pâine, consumul de cartofi este mult mai slab în calorii.

Cartofii îngrașă mai puțin decât pâinea😳

Cu toții iubim carbohidrații sub o formă sau alta, de la banala felie de paine la pizza, paste, orez, mămăligă sau cartofi prăjiți. Când vrem să slăbim tăiem carbohidrații din dietă, doar că fără ei nu prea rezistăm🤪

Decât să declarăm război făinoaselor, n-ar fi mai realist/eficient să facem alegeri istețe și să micșorăm porția?! Acolo unde cerealele conțin 70% amidon și sub 5% apă, cartofii sunt la polul opus: au 70% apă și doar 17% amidon🤩 Un cartof fiert este echivalent cu o felie de paine, are tot 80cal și niciun gram de gluten”, explică nutriționistul.

Mare atenție cum îi consumi

Chiar dacă nu îngrașă la fel de mult ca pâinea, cartofii se pot transoforma foarte ușor într-o bombă calorică atunci când sunt consumați fie cu puțin ulei, fie alături de alte alimente precum brânza.

”Dacă stropim cartoful fiert cu ulei și îl băgăm la cuptor, devine incredibil de apetisant😋 e drept, cu încă 100cal în plus😂😂 Iar dacă vreți și o bucată de brânză tocmai l-am transformat într-o bombă calorică”, mai spune nutriționistul.

Revista Presei