Mare atenție la ce postați pe Tik Tok: Cinci tinere au fost condamnate la închisoare

28 iul. 2020
Mare atenție la ce postați pe Tik Tok: Cinci tinere au fost condamnate la închisoare

În general, oamenii tratează cu nonșalanță conținutul de social media, fără să segândească la eventualele repercusiuni. Însă, pentru acest lucru, utilizatorii pot plăti scump, chiar cu închisoarea, mai ales dacă acțiunile se petrec în țările cu regimuri politice stricte.

Este și cazul a cinci tinere din Egipt condamnate la închisoare pentru conținutul postat pe Tik Tok.

Cele cinci tinere au fost găsite vinovate de ”încălcarea valorilor și principiilor familiei prin postări imorale, cu care au promovat traficul de persoane”, potrivit Reuters. De asemenea, acestea au primti amenzi de 300.000 de lire egiptene, adică în jur de 19.000 $, pentru încălcarea valorilor și a princiipilor Egiptului, națiune musulmană conservatoare.

Mare atenție la ce postați pe Tik Tok: Cinci tinere au fost condamnate la închisoare

„Una dintre fete, Haneen Hossam (20 de ani), studentă la Universitatea Cairo, e acuzată că le-a încurajat pe tinere să se întâlnească cu bărbați prin intemediul unei aplicații video și să înceapă relații cu aceștia. Fata are circa un milion de urmăritori pe TikTok și Instagram și a fost arestată în aprili pentru clipul video respectiv. Autoritățile au interpretat mesajul ei ca o modalitate de a promova sexul online.

O altă tânără, Mawada al-Adham (22 de ani), care are cel puțin două milioane de urmăritori pe TikTok și Instagram, ar fi publicat fotografii și video-uri indecente pe rețelele sociale. Ea a fost arestată în mai.

De asemenea, alte trei influencerițe, despre care se spune că le-au ajutat pe cele două tinere acuzate să-și gestioneze conturile pe social media, au fost și ele condamnate la închisoare.

Într-o țară atât de conservatoare precum Egipt, a poza mașini de lux sau a a te filma în timp de dansezi prin casă poate fi considerat un lucru provocator. Avocatul uneia dintre fete a spus că acestea vor contesta verdictul,” notează Antena3.ro.