Mare atenție! Nu mai dormiți cu lumina aprinsă: Marele pericol la care vă expuneți

Mare atenție! Avertisment extrem de important și de luat în seamă al specialiștilor. Nu mai dormiți cu lumina aprinsă: este foarte periculos. Medicii au descoperit marele pericol la care vă expuneți.

Sunt dezvăluiri de ultimă oră ale specialiștilor care vin cu explicații complete. Somnul cu lumina aprinsă este foarte dăunător pentru sănătate.

Nu mai dormiți cu lumina aprinsă

Lumina slabă provenită de la Lună sau de la lămpile din stradă este dăunătoare. Cel mai mare epricol vine însă de la expunerea la lumină puternică în timpul somnului. Aceasta poate creşte riscul de boli cardiovasculare fatale, atrag atenţia specialiştii.

Medicii din Japonia au decis să facă totul public. Aceștia spun că umina de veghe din dormitor este mai dăunătoare decât ne-am putea închipui, anunță dailymail.co.uk. În acest fel, creşte riscul de deces din pricina bolilor de inimă şi a atacului vascular-cerebral, potrivit aceleiaşi surse.

Aceştia mai spun că şi nivelurile scăzute de luminozitate provenite de la Lună sau de la lămpile din stradă care pătrund în dormitor pot fi suficiente pentru a ne face rău. Nivelurile înalte de poluare luminoasă au dus la o creştere a aterosclerozei în cazul a 1.000 de persoane, bărbaţi şi femei, care au făcut parte dintr-un studiu desfăşurat pe durata a trei ani.

Una dintre teorii este aceea că lumina filtrată de pleoape reduce producţia de melatonină, hormon responsabil cu scăderea tensiunii arteriale şi a inflamaţiilor din corp. „Am găsit o asociere clară şi semnificativă între intensitatea luminii din dormitor pe timpul nopţii şi progresul aterosclerozei, independent de factorii de risc cunoscuţi, inclusiv vârsta, obezitatea, fumatul, statusul economic, hipertensiunea şi diabetul“, a explicat Kenji Obayashi, coautorul raportului, care a fost publicat în revista ştiinţifică „Environment International“.

Loading...

Revista Presei