Mare atenție! Nu mai ține niciodată aceste produse în baie: Îți afectează grav sănătatea

16 sept. 2020
Mare atenție! Nu mai ține niciodată aceste produse în baie: Îți afectează grav sănătatea
Photo by Jason Yoder on Unsplash

Vorbim astăzi despre o listă de produse care, deși mulți dintre noi le depozitează în baie, produc extrem de multe efecte negative organismului dacă sunt ținute în acel mediu.

Care sunt produsele pe care nu ar trebui să le ții în baie?

Medicamentele nu se depozitează niciodată în baie, deoarece nivelul de umiditate le va altera. Medicamentele trebuie păstrate într-un loc uscat și răcoros, la temperaturi de maxim 25 grade Celsius.

Lamele de ras pot rugini din cauza umidității crescute. Totuși, dacă insiști să le ții în baie, păstrează-le într-o pungă de plastic resigilabilă.

Prosoapele de rezervă. Prosoapele din baie se umplu de bacterii și mucegai. Tocmai de aceea, trebuie să le schimbi la distanță de maxim o săptămână. Tocmai de aceea, prosoapele de rezervă ar trebui depozitate într-un dulap din afara băii.

Produsele de machiaj se păstrează mai bine la temperatura camerei. Evită să păstrezi în baie produsele de machiaj. În majoritatea timpului, acolo e ori e prea cald, ori prea rece. În plus, umiditatea din baie poate altera produsele de machiaj, umplându-le de bacterii.

Bijuteriile nu se păstrează nici ele în baie, tot din cauza umidității, care le poate păta sau chiar rugini.

Parfumul. Nu în ultimul rând, nici parfumul nu ar trebui păstrat în baie și asta pentru că fluctuațiile de temperatură pot distruge integritatea moleculară a acestuia. Păstrează-l, așadar, în dormitor sau într-o încăpere unde atmosfera nu este la fel de umedă.