Mare atenție: Nu mai țineți aceste produse în frigider! Devin un real pericol pentru sănătate și pentru restul produselor aflate la rece

01 sept. 2020
Mare atenție: Nu mai țineți aceste produse în frigider! Devin un real pericol pentru sănătate și pentru restul produselor aflate la rece

Dacă țineți la sănătatea voastră, trebuie să vă asigurați că mâncați alimente în cea mai bună formă a lor. Și la acest capitol nu intră doar originea sănătoasă a alimentelor și lipsa E-urilor sau a conservanților artificiali, ci și maniera potrivită de depozitare.

Vorbim astăzi despre alimentele care nu trebuie ținute niciodată în frigider. Roșiile sunt un exemplu numai bun aici. Ținute la frigider, aceste își vor pierde gustul, vor deveni mai moi și apoase. Păstrați-le mai bine la temperatura camerei, la fel cum ar trebui să procedați și cu dovleceii.

Cartofii păstraţi la rece, în schimb, vor transforma mult mai repede amidonul în zahăr. De aceea, trebuie depozitaţi în pungi de hârtie în spaţii întunecate, dar aerisite. Nu cumpăraţi niciodată cartofii în pungi de plastic, ci în saci de plasă. Ambalajele reţin umiditatea şi vor grăbi stricarea lor.

Mare atenție: Nu mai țineți aceste produse în frigider! Devin un real pericol pentru sănătate

Usturoiul ţinut in frigider va mucegăi mai repede, iar dacă aţi avut obiceiul să păstraţi şi ceapa în acelaşi loc, este momentul să renunţaţi. Din cauza umezelii, se poate strica. Atenţie! Niciodată nu o puneţi lângă cartofi, pentru că ambele produse se vor altera mai repede.

Dacă vă place să folosiţi ierburi aromatice proaspete atunci când gătiţi, trebuie să ştiţi că cel mai bine se păstrează într-un vas cu apă, în bucătărie. În frigider, leuşteanul, pătrunjelul, busuiocul sau mărarul vor absorbi mirosurile din jur şi se vor ofili mai uşor. Şi cafeaua preia mirosul din frigider, aşa că o să piardă din aromă.

Nu lăsaţi bananele în frigider pentru că se pot înnegri repede şi îşi vor pierde aroma. Ţineţi-le la temperatura camerei, iar ca sfat, înfăşuraţi-le cozile cu staniol pentru a rezista mai mult. Şi avocado trebuie tratat la fel. Dacă vreţi să se coacă mai repede, puneţi-l într-o pungă de hârtie alături de o banană.

Mare atenție: Nu mai țineți aceste produse în frigider! Devin un real pericol pentru sănătate

Şi painea ar trebui să stea departe de temperaturile reci, pentru că se va usca mai repede. Cât despre untul de arahide, poate fi păstrat la rece dacă îl faceţi în casă. În schimb, cel cumpărat din magazin poate fi ţinut în cămară.

Mierea poate fi păstrată foarte bine la temperatura camerei. La frigider, produsul natural va zaharisi şi va fi mai greu de întins pe pâine. Acesta este singurul dezavantaj,” notează digi24.ro.