Mare atenție! Profesorul Mencinicopschi, sfaturi pentru toți românii: Câte ouă putem să mâncăm

Gheorghe-Mencinicopschi

Mare atenție! Sfaturi extrem de utile pentru toți românii de la profesorul Gheorghe Mencinicopschi. Specialistul spulberă un mit pe care toți românii îl știau. Ne spune câte ouă putem să mâncăm într-o zi.

Sfaturi cheie pentru români înaintea sărbătorilor de iarnă. Unul dintre cei mai cunoscuți specialiști ne învață cum să ne organizăm mesele.

Câte ouă putem mânca

Profesor doctor Gheorghe Mencinicopschi susține că adevărata ştiinţă a nutriţiei arată că mesele noastre trebuie să fie foarte bogate în grăsimi de origine animală. „Este o dietă care astăzi se cunoaşte sub denumirea de dietă ketogenică, adică în care grăsimile ar trebui să fie de peste 50% din alimentele pe care le consumăm. Dintre grăsimile vegetale sunt recomandate uleiul de măsline extravirgin, dar neapărat presat la rece, precum şi uleiul de cocos, care are nişte acizi graşi buni.

La micul dejun, de exemplu, cel mai indicat a se mânca sunt ouăle, deşi acestea sunt cumva intrate în dizgraţie. Sunt foarte mulţi care spun să nu se consume mai mult de un ou sau două pe săptămână. Părerea mea este că se pot mânca şi cinci ouă pe zi, e adevărat în prima parte a zilei şi pregătite sănătos – adică fierte sau prăjite în grăsime de porc sau în unt cu 99,7% grăsime”, spune specialistul, conform viva.ro.

Profesorul nu se oprește aici. Vorbește despre legătura dintre colesterol și unele dintre bolile cele mai răspândite printre români. „Ficatul gras şi colesterolul alimentar nu au nicio legătură cu boala cardiovasculară şi cu boala cerebovasculară. Problema sunt carbohidraţii care în ficat se transformă în trigliceride şi fac ficatul gras”, a menţionat dr. Mencinicopschi, conform sursei citate.

Revista Presei