Mare atenție șoferi! Ce documente trebuie să aveți la voi în trafic. Se fac controale în masă

masina condus

Mare atenție în trafic. Anunț major pentru șoferii din România. Poliția Rutieră face controale riguroase. Sunt vizate mașinile care au numerele de înmatriculare străine. Acțiunea se desfășoară la nivel național. 

Poliția Română inofmrează că polițiltii rutieri fac verificări riguroase la mașinile înmatriculate în străinătate, “în cadrul unei acțiuni desfășurate la nivel național, pentru prevenirea evenimentelor rutiere și faptelor antisociale în care sunt implicate astfel de vehicule”.

Potrivit sursei citate, în cadrul acestor controale, polițiștii verifică existența unei asigurări de răspundere civilă auto (RCA) valide, a unei inspecții tehnice periodice, de asemenea, valide ori dacă mașina este radiată sau figurează ca fiind furată în țara în care a fost înmatriculată.

Decizia acestor controale survine după ce în primele șase luni ale acestui an ”autovehiculele înmatriculate în alte state au fost implicate în 447 de accidente rutiere, care avut drept consecințe decesul a 46 de persoane, rănirea gravă a 149 de persoane și rănirea ușoară a altor 463”, informează Poliția Română.

Ce documente trebuie să prezinte șoferii

Pentru a nu avea niciun fel de problemă în trafic și pentru a putea circula pe drumurile publice, legal, cu o mașină, șoferii români trebuie să aibă la ei o asigurare RCA valabilă și, de asemenea, inspecția tehnică periodică efectuată la timp, așa cum prevede Codul Rutier.

În caz contrar, aceștia vor fi sancționați de autoritățile competente așa cum prevede legea.

Revista Presei