Marea Britanie șochează întreaga lume! Câți infectați cu coronavirus are de fapt! Numărul este astronimic

Marea Britanie a ajuns miercuri la un număr record de pacienți infectați cu coronavirus, 2626, numărul crescând alert, cu peste 500 de cazuri în ultimele ore. Cel puțin acestea sunt datele oficiale transmise de autorități. Însă Sir Patrick Vallance vine și contrazice statisticile și spune că în acest moment probabil există în jur de 55.000 de cazuri de coronavirus în Marea Britanie, numind cifra uluitoare „rezonabilă”, conform Daily Mail.

În urmă cu câteva zile și premierul Boris Johnson șoca întreaga lume cu discursul lui deosebit de cinic. Acesta i-a avertizat pe co-naționalii săi să se pregătească să-i piardă pe cei dragi și că imunitatea de grup ar fi singura soluție. Mai exact, el a transmis practic bătrânilor și celor cu boli grave să se pregătească să moară.

Valul mare de critici venite de la cel mai înalt nivel l-a determinat să-și mai îndulcească poziția, însă mulți dintre britanici continuă să susțină că cea mai eficientă soluție ar fi contaminarea întregului glob și dobândirea imunității. Totuși reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății spun că nu există nicio dovadă care să ateste faptul că odată vindecat, un pacient nu se poate infecta din nou.

De altfel, au existat mai multe cazuri de acest tip în China, Italia, Coreea de Sud și Japonia. Oameni declarați vindecați au revenit la spitale, reinfectați cu COVID-19. Din păcate, unii dintre ei nu au supraviețuit.

Boris Johnson a fost avertizat că strategia de a nu lua nicio măsură este una de-a dreptul criminală și ar putea conduce rapid la un număr de 260.000 de decese. Ulterior acesta a revenit și a luat măsuri. Mai mult, el i-a îndemnat pe britanici să nu meargă în oraș sau în vizite decât dacă trebuie.

El a precizat că eforturile pe care le-a luat guvernul, de a închide școli, pub-uri și restaurante, precum și de a solicita companiilor să producă aparate de ventilație pentru afecțiunile pulmonare, va atenua efectele dramatice provocate de coronavirus. A subliniat și că speră ca Marea Britanie să nu înregistreze un număr mai mare de 20.000 de decese, chiar dacă și așa este foarte mult.

A decedat din cauza COVID-19 la doar 45 de ani

Miercuri dimineață s-a înregistrat și decesul celui mai tânăr britanic. Presa engleză spune pe larg povestea lui Craig Ruston în vârstă de 45 de ani, din Kettering, Northamptonshire. Acesta avea doi copii și fusese diagnosticat și cu o boală neuronală motorie în anul 2018. De profesie era designer de pantofi și petrecuse ultimele șase zile în izolare, după ce acuzase stări de rău.

Loading...

Revista Presei