Marele secret al Mariei Ciobanu! Care este numele real al artistei: Dezvăluiri incredibile despre celebra interpretă de muzică populară

maria-ciobanu

Maria Ciobanu este una dintre cele mai apreciate și longevive cântărețe din muzica populară românească. Vedeta ascunde însă un mare secret. Acesta s-a aflat abia acum. Sunt dezvăluiri incredibile despre artistă și despre numele adevărat al acesteia.

Vedetele autohtone au devenit consacrate cu un nume pe care nu îl au în buletin. Este și cazul Mariei Ciobanu, dar și al lui Nelu Ploieșteanu, Sofia Vicoveanca, Cornelia Catanga, Clejanii sau Vali Vijelie.

Cum o cheamă de fapt pe Maria Ciobanu

S-a aflat în sfârșit cum o cheamă de fapt pe Maria Ciobanu. Artista supranumită “Ciorcârlia” a devenit celebră cu numele unui sat din Vâlcea. „Pe ea n-o cheamă Ciobanu în acte. Pe părinți îi chema Curea și Diaconu, iar ea și-a luat numele de la satul Ciobănești”, a dezvăluit, la un moment dat, dascălul Mihai Bădescu, unul dintre apropiații marii interprete. Deși în buletin ea apare ca Diaconu, Maria Ciobanu a preferat, la lansarea ei în muzica populară, să fie cunoscută sub numele de Ciobanu.

Pe Nelu Ploieșteanu îl cheamă în realitate Ion Dumitrache. Totuși, toată lumea îl știe după numele cu care s-a consacrat. Toată lumea îi spunea Ploieșteanu, iar Nelu venea de la Ion. Și pentru că erau mulți de ”Ion” în muzică, artistul a preferat să apară cu numele de Nelu alături de porecla de Ploieșteanu.

Pe Sofia Vicoveanca o știe o țară întreagă. Ce nu se știe este numele ei real. În buletin a purtat numele de fată, Sofia Fusa, apoi, după ce s-a căsătorit cu soțul ei, ziaristul Micu, i-a purtat numele acestuia, pe care îl are și acum în buletin. Porecla Vicoveanca i-a fost pusă la lansarea sa în muzica populară, în tinerețe, după localitatea din care provine, Vicovul de Jos, Suceava.

Clejanii se numesc Viorica Manole (46 ani) și Ioniță Manole (49 ani). Cei doi artiști au preluat numele de scenă după localitatea lor natală, Clejani, din Jud. Giurgiu.

Cornelia Catanga (61 ani), una dintre cele mai îndrăgite interprete de muzică lăutărească, a devenit cunoscută de mică sub acest nume, însă în buletin s-a chemat cu totul altfel. Ani de zile a cântat drept Catanga și lumea așa o știe, însă, în realitate se numește Cornelia Miroiu, iar după căsătoria cu Aurel Pădureanu a luat numele acestuia.

Manelistul Vali Vijelie este de fapt Rusu Valentin. A devenit cunoscut de ani de zile cu un pseudonim care l-a făcut celebru, dar dacă-i ceri și lui buletinul vei avea supriza să nu recunoști numele, conform click.ro.

Revista Presei