Mărturia cutremurătoare a unui român cu coronavirus: ”Am intrat în contact cu 1.000 de persoane”

Încep să apară primele mărturii ale românilor care au fost confirmați cu coronavirus. După românul care a declarat că a aflat din presă că este purtător de coronavirus, acum a venit rândul unui altui cetățean să ofere detalii incendiare. 

„Am călătorit la Stuttgart, și acolo este cea mai mare comunitate de italieni din afara Italiei. Am revenit în România pe data de doi martie, iar de pe data de patru martie am început să am dureri musculare, care se simțeau ca și o febră musculară. După durerile musculare am început să mă simt ca și când aș fi fost bătut, după care am început să am frisoane și febră,” a declarat, pentru EVZ, unul dintre românii confirmați.

„Vreau să vă spun sincer că, încă de când m-am întors din Germania am venit cu ideea că am coronavirus. Mi-a citit un prieten de-al meu din presa germană care relata de zona Stuttgart, ca fiind afectată de coronavirus. Am vrut să îmi scot asta din cap și am luat legătura cu medicul meu de familie, care a sunat la DSP București, iar de acolo i s-a spus că Germania nu este pe lista roșie și să îmi văd de treaba mea.

La Victor Babeș nici nu au vrut să mă interneze

Apoi, pe data de trei martie am fost la spitalul Sanador, pentru analize medicale, iar pe data de patru martie, la Spitalul Militar, unde am făcut o radiografie la picior în urma unei lovituri,” a mai spus pacientul, care este cu numărul 37 dintre cei confirmați ca având coronavirus.

Întrebat de reporterul EVZ dacă știe cam cu câte persoane a intrat în contact, românul a răspuns: „Cam cu 1.000 de persoane. Nu a venit nimeni să mă întrebe cu cine am luat legătura și nimeni nu m-a întrebat pe unde am umblat. De asemenea, soția mea și copiii mei nu au fost anunțați, nu le-au fost recoltate analize. Nu le-a zis nimeni să nu iasă din casă. Eu cu ei am trăit câteva zile, după ce m-am întors. Eu am fost cel care azi, din spital, am luat legătura cu părinții colegilor de școală a copiilor mei și le-am spus ca am fost infectat cu Coronavirus. Mă așteptam ca autoritățile să se miște mai repede”.

„Am venit singur, pe data de 10 martie și le-am spus că nu mai plec acasă dacă nu mă internează și nu îmi fac analizele pentru coronavirus. Și s-a dovedit că sunt infectat. Cei de la Victor Babeș nici nu au vrut să mă interneze. Mi-au spus să plec acasă că mă vor anunța ei în legătură cu rezultatul analizelor,” a mai spus românul.

Revista Presei