Mărturie cutremurătoare din infern! Medicul de la Gerota, aflată la un pas de moarte, spune cum a măcinat-o COVID-19 când era în comă

alida moise

Fosta șefă a secției ATI, medicul Alida Moise a fost la un pas de moarte după ce a fost infectată cu COVID-19 de către fostul polițist, actual șef ADP Sector 4, întors din Isarel și care ascunsese acest detaliu. Ea este acum manager al spitalului și a oferit un interviu Antenei 3 pentru a povesti prin câte a trecut.

„Nu sunt recuperată în totalitate, depinde cu ce mă compar. Dacă mă compar cu ce am fost înainte de boală, cred că recuperarea e undeva în 80%. Dacă mă compar cu ce a fost în spital, este minunat cum sunt. În primul rând că sunt acasă, că sunt cu familia, sunt împreună cu copiii mei”, spune Alida Moise pentru Antena 3.

Medicul insisită pe ideea că nu este de glumit cu COVID-19 și că oamenii trebuie să fie foarte atenți.

„Ar trebui să ne temem. Eu, ca medic, evident că nu am agreat teoriile acestea ale conspirației care au circulat în mediul public. De la început am luat în serios, dar fiind medic mi-am făcut meseria și am aplicat măsurile de protecție și prevenție.

Recunosc că inclusiv în familia mea, fratele meu, până să mă îmbolnăvesc eu, trăind în Buzău a fost puțin sceptic apropo de gravitatea bolii. În clipa în care m-am îmbolnăvit eu și-a schimbat părerea”, mărturisește medicul.

Drumul prin infern

Alida Moise a spus și cum a ajuns la Institutul Național „Matei Balș”.

„Înainte să plec mi-am făcut o radiografie pulmonară pentru că aveam o tuse uscată. Pe radiografie aveam deja niște modificări, o voalare fină a interstițiului. M-am gândit că voi face o complicație pulmonară. Unul dintre infecționiști, care îmi este mai mult decât coleg, îmi e prieten, și cu care am tratat mulți pacienți și am avut multe reușite împreună m-a convins să merg la Balș.

Într-adevăr, nu m-am gândit că va fi atât de rău în clipa în care am fost transferată în Terapie, dar am realizat ce se întâmplă cu mine”, a povestit ea.

Ce a simțit ca bolnav de COVID-19

„Simți niște înțepături, niște dureri cu caracter de înțepătură teribile. În clipa în care se întâmplă inspirul, senzația e că se rupe ceva în torace. La un moment dat am ținut mâna pe piept în ideea că ajut expirul și să dau aerul afară și de multe ori ridicam mâna să vad dacă nu am sânge pe mână, așa de tare mă durea. Senzația era că se rupe ceva.

Iar lipsa de aer este la un moment dat atât de greu de suportat încât mai repede îți dorești să fii intubată, gândindu-te că ești sedată și nu mai știi și nu mai realizeze disconfortul acesta maxim”, a mărturisit medicul.

Citește și:

Revista Presei