Mașina așteptată de milioane de șoferi! Pariul Skoda din 2020: Cum arată și cât costă cel mai nou model

Era una dintre cele mai așteptate mașini din 2020. Milioane de familiști vor să și-o achiziționeze. În sfârșit, pariul celor de la Skoda a ieșit la iveală. S-a aflat cum arată și cât costă cel mai nou model.

Pariul Skoda din 2020

Cei de la Skoda au publicat primele schițe de design cu noua Octavia RS 2020. Totul s-a întâmplat înaintea debutului oficial al modelului care va avea loc în cadrul Salonului Auto de la Geneva de luna viitoare.

Chiar dacă ilustrațiile artistice folosesc proporții exagerate, se poate vedea că că modelul RS, care va purta sigla vRS, din a patra generație, prezintă indicii de stil tipice modelului.

Versiunile standard ale noii generații Octavia au fost dezvăluite la sfârșitul anului trecut, dar noile modele de performanță cu sigla vRS vor debuta, în premieră, și cu o variantă hibridă plug-in.

Noua versiune promite să ofere cel mai puternic grup motor propulsor, acesta fiind deja prezent pe Volkswagen Golf GTE. Vor exista și modele cu motoare de 2,0 litri pe benzină și diesel, acesta primind o putere chiar mai mare decât predecesorul său care producea 242 CP.

Combinația dintre un motor turbo de 1,4 litri pe benzină și a unui motor electric, adaptat la o transmisie automată DSG cu dublu ambreiaj, ar trebui să producă aproape 250 CP și 400 Nm cuplu. Cu toate acestea, plug-in-ul va fi puțin mai lent decât fratele său pe benzină, cu un sprint 0-100 în aproximativ șapte secunde.

Deficitul de accelerație este în mare măsură dat de masa suplimentară. Adăugarea motorului electric și a unui pachet de baterii montat pe spate, cu o capacitate de până la 13kWh, adaugă peste 200 de kg la greutatea totală.

Motorul pe benzină va fi cel mai rapid din gama Octavia vRS. Detaliile nu sunt confirmate, dar surse sugerează că va livra aproape 250 CP, în timp ce cuplul ar putea crește peste 400 nm. Sprintul 0-100 km/h se va face în aproximativ 6,5 sec.

Deocamdată, cei de la Skoda nu au oferit o dată clară de când noua mașină va putea fi achiziționată, și nici care vor fi prețurile, dar primele livrări sunt așteptate la sfârșitul acestui an, conform promotor.ro.

Loading...

Revista Presei