Mașina ta stă mai mult pe loc? Poți avea probleme grave dacă te urci la volan. Iată ce se strică prima oară

masini diesel

Dacă ai o mașină care stă parcată deja de ceva timp, ai grijă la aceste aspecte înainte să te urci în ea. O mașină care nu este mișcată o perioadă îndelungată se degradează, iar urmările pot fi dezastruoase. Iată de ce lucruri trebuie să ții cont dacă mașina ta a stat parcată prea mult. 

Mașina ta a stat parcată mai mult de o lună de zile? Atunci acordă o atenție sporită acestor lucruri. Frânele sunt pe primul loc. Sistemul de frânare al mașinii tare s-ar putea degrada dacă mașina nu este mișcată atât de mult timp. Printre cele mai întâlnite probleme se remarcă ruginirea discurilor și blocarea saboților de tambur.

Anvelopele sunt și ele afectate de staționarea mașinii tale. În cazul în care nu știai , ele se pot deforma, chiar dacă mașina are presiunea optimă. Pentru a evita o astfel de situație neplăcută, încearcă să-ți mai miști mașina din când în când, fie că e și pentru distanțe mici.

O altă problemă cu care te poți confrunta atunci când mașina ta staționează o reprezintă scurgerile de ulei. După mai bine de trei luni de staționare, garnitura de la baia de ulei se poate strânge și chiar poate crăpa având în vedere că este din cauciuc.

Pentru a nu se degrada și pentru a funcționa optim, ea trebuie să fie lubrifiată, iar acest lucru se realizează mergând cu mașina.

Atenție la baterie

Și bateria mașinii tale are de suferit atunci când ea stă pe loc. Astfel, încearcă din când în când să-ți mai pornești mașina pentru a evita înlcouirea bateriei sau punerea ei la încărcat pentru câteva ore bune, notează promotor.

De asemenea, ai grijă dacă ai închidere centralizată. În cazul în care vei deconecta bateria pentru încărcare, mașina ta trebuie închisă de la cheie, în caz contrar, riști să rămâi cu ușile deschise fără să știi.

Revista Presei