Mașinile diesel vor fi interzise! Din ce an ar putea intra în vigoare

17 ian. 2020
Mașinile diesel vor fi interzise! Din ce an ar putea intra în vigoare

Vești proaste pentru șoferii din întreaga lume, dar mai ales pentru producători și comercianți. Se pregătește o revoluție istorică în domeniul auto.

Totul este inclus într-un proiect al Parlamentului European. Potrivit acestuia, mașinile diesel și pe benzină vor fi interzise la comercializare. Vin din urmă mașinile electrice. Măsura ar putea intra în vigoare începând cu 2040.

„Pentru un viitor prosper, modern, competitiv şi neutru din punct de vedere influenţelor climatice, toate autoturismele noi introduse pe piaţa UE trebuie să aibă emisii zero începând cu anul 2040 pentru a îndeplini obiectivele privind atingerea neutralităţii climatice în 2050 şi solicită un cadru politic coerent şi proiecte de tranziţie care să sprijine acest lucru”, se arată în acest proiect.

Totuși, se pare că inițiativa Parlamentului nu are putere legislativă dar pune presiune politică pe celelalte instituţii europene.

Se schimbă toate mijloacele de transport?

„Viitoarea strategie pentru mobilitate durabilă şi inteligentă prevede ca toate modurile de transport (rutier, feroviar, aviaţie şi transport pe apă) vor trebui să contribuie la decarbonizarea sectorului transporturilor, în conformitate cu obiectivul de atingere a unei economii neutre din punct de vedere climatic, afirmând în acelaşi timp că aceasta va fi atât o provocare cât şi o oportunitate”, prevede proiectul de rezoluţie din Parlamentului European.