Măsuri ca în vreme de război! Guvernul care pregătește măsuri draconice

15 mart. 2020
Măsuri ca în vreme de război! Guvernul care pregătește măsuri draconice

Europa se pregătește pentru măsuri pe care nimeni nu și-ar fi imaginat nici măcar că există. Guvernul britanic, de exemplu, a anunțat că pregătește măsuri ca pe timp de război, iar Elveția mobilizează armata. 

Premierul britanic, Boris Johnson, le va cere tuturor persoanelor de peste 70 de ani să rămână în izolare strictă acasă sau în casele de îngrijire timp de patru luni, ca parte a noilor măsuri de combatere a răspândirii coronavirusului, scrie express.co.uk, citând postul de televiziune ITV.

Guvernul britanic urmează să mobilizeze eforturi ca „în timp de război” în următoarele 5 până la 20 de zile, între care planuri de izolare a persoanelor în vârstă timp de patru luni. Alte măsuri planificate au inclus rechiziţionarea forţată a hotelurilor, spitalelor private şi a altor clădiri pentru a fi folosite ca spitale temporare.

Pub-urile, restaurantele şi barurile ar putea fi, de asemenea, obligate să se închidă. Vor fi închise şi instituţiile de învăţământ din Marea Britanie.

Toate aceste măsuri sunt pregătite de Boris Johnson, ministrul sănătăţii Matt Hancock, ofiţerul medical Chris Whitty şi consilierul ştiinţific principal Sir Patrick Vallance, pentru a proteja viaţa britanicilor pe fondul epidemiei de coronavirus.

Primul ministru a fost puternic criticat pentru modul cum a abordat epidemia de coronavirus până în prezent, mulţi experţi susţinând că nu a mers suficient de departe pentru a opri răspândirea virusului.

În Elveţia, armata se pregăteşte să acorde ajutor spitalelor

Armata elveţiană a anunţat  că se pregăteşte să mobilizeze unul dintre cele patru batalioane spitaliceşti pentru a ajuta spitalele din ţară în combaterea pandemiei provocate de noul coronavirus, relatează AFP.

Comandantul armatei Thomas Sussli a indicat că batalionul, care are un număr mare de efective ”pregătite pentru a acorda îngrijiri de bază”, va îndeplini o misiune ”specială pentru securitatea şi protecţia tuturor”.