Ce contine medicamentul care a vindecat peste 95% din pacienții de coronavirus

26 mart. 2020
Ce contine medicamentul care a vindecat peste 95% din pacienții de coronavirus

Un medicament important, aflat la mare căutare în SUA, care ar fi vindecat peste 95% din cazurile grave de COVID-19 din lume, ar fi, pentru moment, cel mai bun tratament pentru teribila boală. Substanţa activă, Tocilizumab, vândut sub numele de Actemra, de producatorul Roche, este, oficial, destinat pacienţilor cu artrită reumatoidă. Cu toate acestea, eficeinţa sa a fost descoperită de medicii chinezi, iar FDA-ul american a dat undă verde pentru testare acestuia.

Ce conține Actemra, medicamentul minune pentru pacienţii grav bolanvi

Se pare că medicamentul Actemra, produs de Roche, este destinat în prezent celor care suferă de artrită reumatoidă. Totuşi, doctorii chinezi cred ar putea reduce inflamația provocată de COVID-19, conform Daily Mail, care citează o sursă din China. Publicaţia transmite că doctorii chinezi au folosit Actemra pe 20 de pacienți în stare gravă, iar 19 dintre aceștia au fost vindecați, medicamentul fiind deja aprobat în China, în timp ce în Statele Unite s-au comandat până acum testele. La nivel mondial, coronavirusul a îmbolnăvit peste 400.000 oameni și a ucis aproape 20.000.

Cum l-au folosit doctorii chinezi

Medicii chinezi spun că au folosit inițial tocilizumab pentru a provoca un răspuns disproporționat al sistemului imunitar în cazul pacienților cu coronavirus, fapt care ar fi putut duce la un colaps al organelor interne. Acest medicament a fost folosit în două spitale din provincia Anhui din China. ”În cateva zile temperatura pacienților a scazut la normal, iar celelalte simptome s-au îmbunătățit”, a precizat dr. Xiaoling Xu. Studiul publicat de doctorii chinezi mai demonstrează că acei 19 pacienți externați au avut nevoie de 14 zile de internare.