Medicamentul care mătură gripa în doar 24 de ore! Un doctor a spus ce trebuie să iei

22 ian. 2020
Medicamentul care mătură gripa în doar 24 de ore! Un doctor a spus ce trebuie să iei

Virusul gripal face ravagii în România, iar românii dau fuga la spitale să-și facă teste pentru a vedea dacă au gripă. Un medic celebru din România a spus de ce nu este nevoie de aceste teste și, mai ales care este medicamentul care mătură gripa în doar 24 de ore.

Managerul Institutului „Matei Balş”, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, a declarat  că diagnosticul de gripă este unul „clar” şi că nu mai este nevoie de alte teste pentru această afecţiune.

„Trebuie să terminăm cu această trăznaie, pentru că atunci când punem diagnosticul de gripă, este clar. Te doare capul, faci febră 39-40, te dor muşchii, te simţi ca şi cum ai fi bătut. Ai gripă! Nu ai nevoie de niciun test. Ai nevoie să stai acasă, să te izolezi, să suni medicul de familie şi să îi spui ce ai. El va spune: ai gripă clinic.

Nu mai umblaţi după teste de gripă

Acum, moda asta că facem teste de dimineaţă, la prânz şi seara şi bombardând camerele de gardă cu sute de pacienţi este o prostie. Nu facem decât să mutăm virusul de colo-colo. Ca atare, recomandarea mea clară este: staţi acasă, căutaţi-vă, sunaţi medicul de familie.

Nu mai umblaţi după teste de gripă pentru că le faceţi degeaba! 80 la sută dintre ele sunt pozitive real şi 20% sunt fals negative. Ca atare, dacă aveţi un test fals negativ, ce o să spuneţi? Că nu aveţi gripă când aveţi şi nu vă trataţi?”, a explicat Streinu-Cercel.

Domnilor, hai să ne băgăm minţile în cap

El a afirmat că în prezent toate spitalele de pediatrie din Bucureşti trimit copiii la Institutul „Matei Balş” ca să fie testaţi de gripă.

„Să intrăm într-un cadru natural şi să ne vedem de treaba noastră. În fiecare an este gripă. De ieri şi până astăzi, la Balş, au fost 141 de pacienţi. Toţi aveau gripă. Aseară, la ora 20,00, erau 50 de copii trimişi de la un spital din Bucureşti pentru test de gripă”, a adăugat medicul.

Gripa se tratează, potrivit acestuia, cu medicamente antivirale, unul dintre acestea fiind Osetamivir, care are efect în 24 de ore.

„Am văzut acum că o serie de medici nu prescriu Osetamivir, că nu vor să prescrie. Că le-a spus cineva că nu au voie să scrie. Domnilor, hai să ne băgăm minţile în cap! Eu înţeleg medicina defensivă şi că fiecare să facă numai ce este în teritoriul lui, dar într-o astfel de situaţie toată lumea ar trebui să punem umărul pentru a limita răspândirea virusului. I-am dat Tamiflu/Osetamivir, i-am oprit manifestarea şi respectiv transmiterea virusului în populaţie”, a mai explicat Streinu-Cercel.