Medicii au fost șocați: Nu am mai văzut așa ceva! Dezastrul lăsat în plămâni de țigările electronice

vaping

Considerate mult timp mai sănătoase decât cele normale, țigările electronice creează un adevărat dezastru în plămânii unui fumător, fiind chiar mai dăunătoare decât primele. O echipă de medici au fost șocați după ce au văzut plămânii unui adolescent care fuma țigări electronice. 

Este vorba despre un adolescent de doar 17 ani din Statele Unite ale Americii, care s-a prezentat la medic crezând că are pneumonie.

În realitate, organele sale erau afectate, astfel încât medicii au decis că este nevoie de un dublu transplant de plămâni.

„A trebuit să-l scoatem pur și simplu din piept”

„Am descoperit inflamații și leziuni pe o suprafață foarte mare, dar și mai multe locuri cu țesuturi moarte. Plămânul era atât de tare și de cicatrizat încât a trebuit să-l scoatem pur și simplu din piept. Ceva atât de grav nu am mai văzut până acum”, a declarat Hassan Nemeh, unul dintre medicii care s-au ocupat de caz.

„Fără măsurile eroice pe care le-am luat în acest caz, tânărul pacient ar fi murit. Nu avem nicio îndoială”, a declarat și Nicholas Yeldo, un alt medic apropiat de caz.

Revista Presei