Medicii avertizează: nu beți acest tip de ceai dacă luați medicamente! Devine toxic! Românii îl consumă aproape zilnic

26 mai 2020
Medicii avertizează: nu beți acest tip de ceai dacă luați medicamente! Devine toxic! Românii îl consumă aproape zilnic

Românii sunt recunoscuți pentru faptul că se tratează după ce citesc tot felul de articole pe internet. Apoi își pun singuri diagnosticele și merg la farmacie pentru a-și cumpăra diverse medicamente. De multe ori apelează la cele naturiste, crezând că acestea sunt mai puțin toxice. În realitatea, ele sunt extrem de periculoase.

“E mai ieftin decât medicamentul, e ceva ce ai la îndemână, toată lumea are proasta percepţie ca, dacă e din plante, nu are cum să-ţi facă rău, deşi multe dintre medicamente sunt extrase din plante şi multe sunt otrăvuri!”, spune Luminiţa Marinescu medic primar dermatolog, la StirileProTv.

Medicii atrag atenția și în ceea ce privește ceaiul. Cel de sunătoare, de exemplu NU se bea în combinaţie cu antibioticele. Poate creşte toxicitatea medicamentelor și vă va fi și mai rău ca înainte.

Atenție mare și la crușin și alte suplimente

Cu privire la cruşin, prezent în orice laxativ, trebuie să fiți foarte atenți. Nu-l luați dacă nu aveți recomandare medicală. Irită mucoasa şi poate produce o agresiune maximă pentru colon. Orice simptom care vă deranjează trebuie să vă trimită la medic pentru un diagnostic.

Suplimentele alimentare sunt și ele foarte dăunătoare, mai ales în cazul pacienţilor oncologici. Efectele medicaţiei naturiste în combinaţie cu tratamentele oncologice nu sunt suficient studiate şi există riscul să facă mai mult rău. Recent, agenţia medicamentelor din SUA a lansat o avertizare privind medicaţia naturistă în oncologie în sensul că ea nu funcţionează. Sunt mulți care au murit încercând să se trateze cu medicamente naturiste, în loc să respecte indicațiile specialiștilor.