Medicii avertizează! Nu mai mâncați spanac dacă aveți aceste boli

Medicii trag un semnal de alarmă în ceea ce privește spanacul. Nu trebuie să-l consumați sub nicio formă dacă suferiți de aceste boli grave.

Deși are foarte multe beneficii pentru sănătate, spanacul poate face și rău. Spanacul conține vitaminele A, C, K, E, D, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu și zinc.

Nutriționiștii recomandă, de asemenea, să nu fierbeți spanacul. Acesta își păstrează proprietățile doar în stare crudă.

În cazul în care suferiți de aceste boli, spanacul trebuie evitat sau consumat cu moderație.

  • Nu se va consuma de către pacientii bolnavi de reumatism, gută, hepatită, pietre la rinichi sau vezică, osteoporoză, inflaţii gastrice sau intestinale sau artrită, deoarece conţine acid oxalic, contraindicat în aceste afectiuni din cauza conţinutului de oxalaţi de potasiu şi de calciu.
  • Spanacul trebuie evitat de persoanele care suferă de litiază deoarece conţine acid uric.
  • Persoanele constrânse să ţină un regim strict, fără sare, îl vor elimina total din alimentaţie.

Atenție!

Trebuie să fiți atenți la fierbere. În cazul în care frunzele își schimbă culoarea în verde gălbui, spanacul devine dăunător și nu trebuie să-l mai consumați. Frunzele trebuie să-și păstreze culoarea și după fierbere.

Revista Presei