Medicul Adrian Streinu Cerc anunță ce e mai rău! Câte luni vom sta închiși în case

Un celebru medic face un anunț îngrozitor pentru toți românii. Este o veste teribilă pentru România. Nu am scăpat de ce ne temeam mai mult.

Se pare că vom sta în case pentru o bună perioadă de timp, mai precis, este vorba despre câteva luni de zile.

3 luni vom sta închiși

Asta susține medicul Streinu Cercel. Managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” a declarat că trebuie să ne pregătim pentru ceea ce urmează.

„Ceea ce trebuie să transmiteți dvs ca presă sunt sfaturile de igienă personală, nu cine a murit și cum a murit! Explicați-le oamenilor că trebuie să se spele pe mâini, pe față, să-și decontamineze telefonul! Să înțelegem că trebuie să stăm izolați două luni, până la trei luni! Asta trebuie să înțelegem!

Dacă ne purtăm ca în weekendul trecut, când oamenii au ieșit la iarbă verde, în mai puțin de o lună vom ajunge ca Italia! Bătaia peștelui este pe igienă acum, astăzi, nu mâine! Dacă ajungem să internăm oameni în spitale, bătălia e pierdută!”, a declarat Adrian Streinu Cercel la Antena3.

Medicul face un apel la oamenii de rând

Acesta spune că igiena este cea mai importantă. Este necesar să știm cum să ne spălăm pe mâini.

„Nu testarea face diferența! Testarea spune un diagnostic! Punem problema total greșit, testarea este pentru aparatul medical, nu pentru omul de rând, care trebuie să știe cum să se spele pe mâini!”, a mai spus Directorul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”.

Coronavirusul a făcut în România șapte victime, până în momentul de față.

Loading...

Revista Presei