Medicul Streinu Cercel dezvăluie de unde ne infectăm! Aici se ascunde coronavirusul

30 mart. 2020
Medicul Streinu Cercel dezvăluie de unde ne infectăm! Aici se ascunde coronavirusul

Medicul Streinu Cercel face noi dezvăluiri despre coronavirusul care a făcut mii de victime în întreaga lume. Managerul de la Spitalului de boli infecțioase Matei Balș a aexplicat unde se ascunde virusul.

În ultima perioadă, autoritățile au ieșit pe stradă și au dat cu o soluție de curățare pentru a dezinfecta orașul. Imediat, au venit și reacții. Unele persoane au acuzat că acea substanță este toxică, alții au spus chiar că se aruncă pentru a fi infectați oamenii.

Streinu cercel explică de ce s-a luat o astfel de măsură și la ce folosește.

” Acest virus parșiv se ascunde în praf și în mizerie. De aceea, am rugat pe toată lumea, toate autoritățile locale, să iasă spele bine străzile, gardurile, parcuri pentru că acolo se găsește virusul”, a spus Streinu Cercel.

Medicul face apel la calm

„Cea mai mare nevoie în momentul de față o reprezintă nevoia de calm și de liniște. Atunci când suntem calmi, nu suntem pătimași, nu ne enervăm, atunci vom face lucrurile cât se poate de bine și nu vom greși. Dacă ne agităm, avem șanse să greșim”, a afirmat șeful Institutului Matei Balș.

Cercel a vorbit și despre cum va decurge testarea în Capitală.

‘Este o evaluare epidemiologică. Noi practic facem un eşantion care să fie reprezenativ. Este o stratificare pe categorii de grupă de vârstă şi pe problemă de comorbidităţi. De aici vom obţine două imagini. Prima ne va spune cât a circulat acest virus până acum în populaţie şi asta se tradce prin apariţia anticorpilor în sângele pacienţilor.”, a precizat Adrian Streinu Cercel.

Cum se face testul?

Medicul spune că testarea s eface din deget, apoi se vor lua probe din nas și gură.

”Acest test se face din deget, el nu are loc de diagnostic, atenţie. El are rol de a ne spune dacă acea persoană a trecut sau nu prin infecţia cu SARS-CoV-2 (…) A doua imagine se face din secreţiile nazale şi faringe, ca să ne spună prezenţa virusului. Vom şti cât a circulat şi pe unde circulă în momentul de faţă.

E logic că dacă ai aceste două informaţii nu faci altceva decât să te duci acolo unde ai focare şi încerci să limitezi.”, a mai adăugat managerul de la Matei Balș.