Medicul Virgil Musta cheamă toți vindecații de COVID-19 înapoi în spital! Ce s-a întâmplat

virgil musta

Medicul Virgil Musta a ieșit în evidență încă din prima fază a epidemiei COVID-19, datorită faptului că mulți pacienți se vindecau în urma tratamentului indicat de el. Acesta a anunțat, însă că vrea să cheme toți vindecații înapoi în spital.

Sunt peste 400 de oameni infectaţi pe care i-a scăpat de coronavirus, iar acum vrea să-i introducă în cadrul unui program fără precedent desfășurat la Spitalul Victor Babeş din Timişoara.

Jurnaliștii de la opiniatimisoara.ro, scriu că celebrul doctor dorește să îi cheme înapoi la spital pe toţi cei care s-au vindecat, peste 3 luni, pentru a fi introduşi într-un program de recuperare pulmonară şi cardiacă.

Ce spune Virgil Musta

“Vrem să îi rechemăm peste trei luni pentru a vedea dacă se mențin leziunile pulmonare și, dacă da, vor fi introduși într-un program de recuperare pulmonară în spitalul nostru. La COVID apar modificări care pot evolua ca boli cronice de plămâni și cardiace. Vrem să evaluăm asta și să recomandăm pacienților să beneficieze de recuperare pentru îmbunățirea stărilor clinice”, a declarat Virgil Musta, conform sursei citate.

Medicul a mai precizat că este convis că, din cauza Covid-19, pot să apară modificări și la nivelul inimii și că dorește dezvoltarea unui studiu clinic împreună cu specialiști de la Institutul de Cardiologie.

Virgil Musta spune că majoritatea pacienţilor au fost deja de acord cu această procedură şi că, în momentul în care proiectul va fi demarat, aceştia vor fi contactaţi.

Revista Presei