Mega scandal la Antena 3! Declarația scandaloasă spusă în direct

Un dialog halucinant a avut loc în direct la Antena 3, în urma unei declarații făcute de senatorul Vergil Chițac, care i-a numit autiști pe cei din primărie. 

Ulterior, liberalul a intervenit la Antena 3, unde a încercat să explice ce a vrut să spună. A urmat un dialog cu jurnalista Nadina Câmpean, în care senatorul a părut că nu înțelege gravitatea afirmațiilor sale.

„Am spus ce au stricat autiștii ăștia din Primărie. Deci eu m-am referit la conducerea Primăriei și am folosit termenul autist în sensul figurat, adică desprins de realitate,”  a declarat senatorul.

„Eu nu îmi imaginam că v-ați referit la niște oameni bolnavi de autism. Am înțeles foarte bine ce ați spus, doar că jigniți o anumită categorie de oameni. Văd că nu ați conștientizat nici acum!,” i-a replicat jurnalista.

„Există o boală mintală numită idioție”

„Eu sunt capabil să-mi cer scuze. Intenția mea nu a fost asta. Însă, cred că fiecare dintre noi, de exemplu, a folosit cuvântul idiot. Asta nu înseamnă că, în momentul când folosim cuvântul idiot, îi jignim pe toți care suferă de această boală mintală. Există o boală mintală numită idioție”, a spus Chițac.

Din nou, jurnalista a intervenit: „Domnule Chițac, cred că mergeți din greșeală în greșeală. Cum să comparați idioții cu autiștii?”

”Sunt convinsă că nu a vrut să jignească o categorie socială sau alta, dar în momentul în care l-ați întrebat ce va face în Constanța dacă va câștiga Primăria, dacă e să anuleze tot ce a spus, să facă și pentru această categorie socială niște lucruri nu doar de imagine” a afirmat Manuela Hărăbor, cea care conduce Asociația ”Învingem Autismul”.

Loading...

Revista Presei