Meghan Markle și Harry au luat decizia! Au pus capăt. Începe procesul

27 apr. 2020
Meghan Markle și Harry au luat decizia! Au pus capăt. Începe procesul

Meghan Markle și Harry au luat o decizie foarte importantă. Cei doi soți au făcut chiar și un anunț public. Au început deja audierile.

Este vorba despre procesul pe care Meghan, ducesă de Sussex, l-a intentat împotriva unui tabloid britanic care a publicat extrase dintr-o scrisoare pe care aceasta i-a adresat-o tatălui ei, cu care relaţiile s-au răcit în ultimul timp, informează DPA.

Soția lui Harry susține că Mail on Sunday a publicat documentul ilegal, fără să-i ceară acordul.

Avocații săi susțin că scrisoarea reflectă „gândurile şi sentimentele intime ale lui Meghan legate de sănătatea tatălui ei şi de relaţia sa cu el”.

Aceștia acuză și că publicaţia că a denaturat conţinutul scrisorii, decizând să „omită sau să suprime în mod intenţionat” părţi ale sale, dar şi că nu a avertizat-o pe Meghan că intenţionează să publice extrase.

În schimb, avocații apărării spun că proprietarul Mail on Sunday, Associated Newspapers, a încălcat legea privind viaţa privată şi drepturile de autor din Marea Britanie.

Ce argumente au

Avocații susțin că Meghan este „o importantă personalitate publică, a cărei aptitudine de a îndeplini atribuţii regale în numele coroanei şi de a fi beneficiara banilor publici reprezintă subiect adecvat de monitorizare publică”.

Astfel, conduita ei publică şi privată suscită „pe bună dreptate un interes public enorm”, au argumentat avocaţii ziarului.

Audiere s-au realizat prin link-uri video. Meghan și tatăl său au fost audiați vineri.

Tatăl său a fost de acord cu publicarea

Thomas Markle şi-a apărat decizia de a permite publicarea scrisorii lui Meghan într-un interviu publicat în octombrie 2019.

Meghan şi Harry au luat o decizie radicală. Ducii au anunţat luni că intenţionează să pună capăt oricărui contact media cu cele mai mari tabloide britanice, printre care Mail on Sunday şi ziarul care-l deţine Daily Mail, dar şi The Sun, Daily Mirror şi Daily Express.