Mencinicopschi a anunțat ce mănâncă la micul dejun. Ce spune celebrul nutriționist

18 nov. 2019
Mencinicopschi a anunțat ce mănâncă la micul dejun. Ce spune celebrul nutriționist

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, spun nutriționiștii. Dacă peste cină chiar este recomandat să mai sărim câteodată, micul dejun este obligatoriu. Nutriționistul Gheorghe Mencinicopschi a dezvăluit ce mănâncă la micul dejun. 

„Sunt omnivor şi întotdeauna ascult de corpul meu şi de nevoile sale. Iau trei mese pe zi, dintre care micul dejun este cea mai importantă. Dimineaţa mănânc în decurs de o oră de când m-am trezit alimente destul de consistente (ouă, carne slabă, peşte, ceapă şi usturoi) și preparate de mine.

Un exemplu de mic-dejun: supă japoneză miso cu leuștean și paprika dulce și pulpă de pui la grătar cu mujdei de usturoi. Fără pâine, doar cu salată verde semimurată,” a declarat nutriționistul Gheorghe Mencinicopschi, potrivit doctorulzilei.ro.

Avertisment pentru cei care țin post 

Mencinicopschi a ținut să le atragă atenția celor care țin post, pentru că unele produse de post din magazine sunt dăunătoare organismului.

„Atenţie la produsele de post din magazine, deoarece unele dintre ele pot face mai mult rău decât bine. Aceste produse au multă sare şi conţin E-uri sau organisme modificate genetic. În plus, dacă nu citiţi eticheta veţi avea surpriza să mâncaţi de fapt de dulce,” a declarat celebrul nutriționist.

„E 120 este roşu carmin. El se regăseşte şi în alimentele de post, deoarece dă o culoare plăcută creând senzaţia că acel aliment este ceva proaspăt, dar el este obţinut prin extracţie cu anumite substanţe şi este de origine animală, se extrage dintr-o insectă care creşte pe cactus. Îl vom regăsi în pateurile vegetale. În acestea vom regăsi şi caragenan, un agent de îngroşare obţinut din alege marine, vom regăsi fosfaţi care dezechilibrează balanţa calciu-fosfor şi poate să ne pericliteze sănătatea sistemului osos, dar şi sănătatea rinichilor. Vom regăsi îndulcitori, vom regăsi coloranţi chimici de sinteză, substanţe conservante care împreună cu alţi agenţi din alimente să ne producă disbioză, adică să ne distrugă echilibrul microflorei colonice”, a explicat Gheorghe Mencinicopschi.