Mihaela Bilic avertizează: de câte ori pe zi este corect să mâncăm și ce pauză trebuie să existe între mese

31 mai 2020
Mihaela Bilic avertizează: de câte ori pe zi este corect să mâncăm și ce pauză trebuie să existe între mese

Un mit din popor spune să mâncăm câte puțin și des pentru a nu ne îngrășa, dar iată că celebrul medic nutriționist, Mihaela Bilic are o altă părere și demontează această teorie. Ea spune că un adult nu trebuie să mânânce mai mult de trei mese principale pe zi și să avem o pauză de cinci ore între acestea.

„Aș spune să nu mâncați mai mult de trei ori pe zi. Atenție, suntem adulți. Un număr prea mare de mese nu face decât să stimuleze apetitul. Doar copiii pot avea gustări între mese. Noi ca adulți ar trebui să ne limităm la trei mese principale pe zi. Maturitatea alimentară înseamnă o pauză de cinci ore între mese.

Și apoi, în momentul în care ne referim la masă, nu este puțin important faptul că ar trebui să stăm la masă, să mâncăm cu atenția concentrată asupra mâncării, pentru că mâncatul pe canapea, ronțăielile te fac să îți pierzi noțiunea de sațietate și nu îți dai seama cât ai mâncat. Deci stăm la masă, mâncăm unul sau două feluri de mâncare, în funcție de cât ne permite silueta” – spune Mihaelei Bilic, pentru Digi24.

Ce spune despre dulciuri

Cât despre dulciuri, mai bine lipsă. Fructele sunt recomandate pentru a primi zahărul de care suntem atât de dependenți.

„La capitolul dulciuri, nu trebuie să uităm că cele mai sănătoase deserturi sunt fructele. În rest, dulciurile sunt doar un moft și recompensează într-un fel, dau o stare de bine la nivelul creierului, care însă nu este impusă de foame, ci mai degrabă de o calmare, deci atenție la zahăr!”, concluzionează medicul nutriționist.