România are o tradiție îndelungată în ceea ce prviește cultivarea merilor, însă abia de puțin timp, țara noastră a devenit unică în lume, prin cultivarea unui soi de mere care are de 25 de ori mai mulți antioxidanți decât soiurile obișnuite.
Dacă la exterior pare un măr banal, mărul Redlove își dezvăluie unicitatea abia atunci când este tăiat.
Acesta are un miez roșu, iar fix în centru acesta devine alb. Soiul Redlove are de aproape 25 de ori mai mulți antioxidanți decât un măr obișnuit și are un gust acidulat, un pic mai acrișor, dar parfumat, apropiindu-se de aroma fructelor de pădure.
Acest soi este cultivat exclusiv în România, undeva lângă Sebeș și este obținut prin polenizare încrucișată între un măr extrem de acru din Asia (acele merișoare mici însă atât de acre încât nu pot fi mâncate) și un măr dulce din Europa.
Cei care au lucrat la acest proces de încrucișare sunt elvețieni, iar acum aceștia au extrem de mare grijă cu producția și nu vor să lase dreptul de cultivare decât unor fermieri locali, în care au încredere.