Mii de pensii vor fi tăiate! Cine rămâne fără bani? E dezvăluirea momentului

bani-lei-1024×736

Mii de pensii ar putea fi tăiate sau chiar desființate. Este un război care pare că nu se va mai termina niciodată. Au ieșit la iveală lucruri care vor înfuria milioane de pensionari.

Preşedintele USR Bucureşti, Claudiu Năsui, a făcut mai multe declarații cu privire la pensiile speciale. Se pare că acestea ne-au costat peste două miliarde de lei.

Deși USR a propus un proiect pentru taxarea cu 90% a pensiilor speciale, nu se mișcă nimic, iar banii românilor sunt în continuare irosiți.

Câți bani s-au risipit

„În primele trei luni ale anului statul român a mai cheltuit 2.45 de miliarde de lei pentru pensii speciale. Vedem zilele astea că unii oameni mor cu zile în spitale insalubre de stat, pe când alţii, cu simptome uşoare, sunt duşi cu elicopterul sau ţinuţi în saloane de lux de către exact acelaşi stat.

Faptul că statul tratează oamenii diferit este cunoscut de multă vreme. Cei care sunt în topul ierarhiei statului au un tratament mult mai bun din partea statului decât simplii contribuabili.

Pe principiu cine împarte, parte îşi face. Doar că acum, în criza aceasta, parcă vedem şi mai clar cât de mare este această diferenţă de tratament”, a scris pe Facebook deputatul Claudiu Năsui.

De ce tolerăm asta?

„Din acelaşi motiv pentru care am tolerat zeci de ani pensiile speciale. Cele care au venit încet şi treptat, votate de toată vechea clasă politică. Toţi avem pensia de la stat calculată într-un fel, mai puţin unii speciali.

Anii aceştia PSD şi PNL au făcut tot ce au putut ca să apere şi să sporească pensiile speciale şi numărul celor care le iau. Din 2016 şi până acum, s-au adăugat şi primarii”, a completat Claudiu Năsui.

Revista Presei