Mii de români pot rămâne fără pensie! Ce condiție trebuie să respecte mai nou

06 sept. 2019
Mii de români pot rămâne fără pensie! Ce condiție trebuie să respecte mai nou

Mii de români pot rămâne fără pensie. Toți vor trebui să respecte această condiție dacă o importantă propunere legislativă va trece de Paralament.

Sunt vizați toți cei care primesc pensie specială. Aceștia pierd banii dacă sunt condamnați pentru fapte de corupție. Până acum, acest lucru era valabil doar în cazul parlamentarilor, magistraților și aleșilor locali.

Așadar, cei care au fost condamnați pentru luare/dare de mită și trafic de influență, nu vor mai avea dreptul la pensie specială. Afectați va fi personalul auxiliar al instanțelor/parchetelor, dar și militarii, funcționarii publici parlamentari, personalul diplomatic și consular, cei la Curtea Constituțională, personalul profesionist din aviația civilă și cei de la Curtea de Conturi.

„Prin adoptarea acestei inițiative legislative nu va mai exista o inechitate între beneficiarii pensiilor de serviciu sau așa-numitele pensii speciale pentru diferitele categorii profesionale; condițiile de acordare a acestor pensii de serviciu trebuie să fie la fel”, scrie în nota care însoțește propunerea.

Pentru a se aplica, propunerea trebuie să treacă de Parlament.