Miliardarul celebru care a ieșit din top 5 cei mai bogați oameni ai planetei pentru prima dată în 20 de ani

de: Ana Toma
08 apr. 2021
Miliardarul celebru care a ieșit din top 5 cei mai bogați oameni ai planetei pentru prima dată în 20 de ani
Top Forbes

Surpriză de proporții în topul anual Forbes publicat marți, 6 aprilie. A fost înregistrat un nou record de miliardari ai lumii, însă un cunoscut om de afaceri american și-a pierdut locul din top 5.

Pentru prima oară după mai bine de 20 de ani, omul de afaceri american Warren Buffett a ieşit din top 5 miliardari ai lumii. Locul 1 pe de altă parte a rămas neschimbat și continuă să fie ocupat de Jeff Bezos, fondatorul şi conducătorul Amazon.

Forbes a înregistrat un nou record de miliardari

Criza economică nu a avut un impact negativ asupra celor mai bogați oameni de pe glob. Pentru unii afacerile au mers mai bine ca niciodată, pe când în cazul altora, criza le-a afectat veniturile în mare parte.

Conform datelor publicate de Forbes, a fost înregistrat un nou record de 2.755 de miliardari în lume. În ceea ce privește averile cumulate ale acestora, și ele au mai crescut în acest an, la 13.100 de miliarde de dolari (11.090 de miliarde de euro), de la 8.000 de miliarde anul trecut, mai precizează revista americană.

”Cei foarte, foarte bogaţi au devenit şi mai foarte, foarte bogaţi”, a mărturisit la Reuters Video News redactorul-şef al Forbes Randall Lane.

Schimbări în top 5 miliardari Forbes

Spre deosebire de alți ani, topul Forbes a întâmpinat niște urcări și coborâri spectaculoase. Elon Musk, fondatorul şi CEO-ul Tesla a urcat pe locul doi în clasament, de pe poziţia 31, pe care se afla anul trecut. De asemenea, timp de aproape o lună de zile, acesta l-a declasat pe Jeff Bezos și a ocupat locul 1 în topul Forbes.

Primele două locuri din top sunt ocupate de preşedintele-director general al LVMH Bernard Arnault, fondatorul Microsoft Bill Gates şi CEO-ul Facebook Mark Zuckerberg.

De cealaltă parte, Warren Buffett nu a avut un an foarte generos. Omul de afaceri a avut de pierdut după ce averile din domeniul ”hi-tech” au crescut peste așteptări și a părăsit top 5, pentru prima oară după mai bine de 20 de ani.

O serie de oameni noi au intrat în schimb în topul miliardarilor lumii. 493 de persoane și-au ridicat averile în acest an, iar printre acestea se numără și Whitney Wolfe Herd, fondatoarea şi directoarea generală a aplicaţiei de întâlniri online Bumble, listată la bursă anul acesta.