Milioane de pensionari sunt afectați! Lovitură imensă din partea Guvernului

Milioane de pensionari sunt afectați. România este într-o situație fără precedent, după ce Comisia Europeană a declanșat procedura de deficit excesiv pentru țara noastră.

În acest context, majorarea de 40% nu va mai putea fi făcută, susțin specialiștii.

Deficit record

România a înregistrat un deficit de 4,6%, la finalul lui 2019. Pentru ca majorările să fie posibile, țara noastră ar trebui să se încadreze în ţinta de 3% din PIB.

„Mărirea pensiilor cu 40% la 1 septembrie devine un obiectiv foarte greu de atins. Este unul dintre cele mai complicate momente pe care le parcurge România în ultimii 10-15 ani din punct de vedere economic.”, a spus analistul economic Mircea Coșea pentru Mediafax.

Urmează o criză financiară?

De asemenea, analistul economic Adrian Bența consideră că situația actuală poate conduce chiar la o criză financiară.

„Dacă cumva vine vreo criză peste noi, atunci s-au dus toate planurile ministrului Finanţelor Public.”, a declarat acesta.

În ciuda acestor avertizări, Florin Cîțu a declarat, de nenumărate ori, că a asigurat resursele financiare pentru majorarea pensiilor cu 40%.

Ce spune Programul de Guvernare

Pentru anul acesta, Guvernul Orban și-a propus ”încheierea exercițiului bugetar pe anul 2020 fără depășirea țintei de deficit de 3.6% din PIB. Menținerea obiectivului de a reduce deficitul bugetar sub pragul de 3% din PIB în doi ani de zile așa cum este stipulat în Strategia Fiscal Bugetară 2020-2022”.

Guvernul Cîțu intenționează ”pregătirea rectificării bugetare în funcție de execuția pe primele șase luni ale anului 2020”.

În Programul de Guvernare nu este prevăzută nicio mărire de pensii.

Loading...

Revista Presei