Milioane de pensionari trebuie să afle asta acum! Ministrul Muncii a dat cea mai bună veste

10 apr. 2020
Milioane de pensionari trebuie să afle asta acum! Ministrul Muncii a dat cea mai bună veste

Anunţ important făcut de ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, care a transmis vineri o veste foarte bună pentru milioane de pensionari chiar înainte de Florii şi Paşte. Decizia ministerului vine în ajutorul persoanelor care aşteaptă banii pentru a-şi cumpăra cele necesare în perioada sărbătorilor de Paşte.

Când intră banii pensionarilor pe card

„Cu privire la pensii, sper ca în cursul zilei de astăzi să pot informa pe cei care primesc pensiile prin card că s-au efectuat plăţile, astfel încât să le poată încasa mai devreme”, a transmis Violeta Alexandru, în cadrul unei conferinţe de presă, adăugând şi o serie de detalii cu privire la creşterea pensiilor cu 40% în România, începând cu luna septembrie a acestui an.

Cresc sau nu pensiile în septembrie

„Am fost întrebată în ultima perioadă cum este posibil să afirm că pensiile vor fi dublate, respectiv că pensiile vor creşte în cuantumul prevăzut de lege. Vă răspund direct că rolul meu ca ministru al Muncii este să fac tot ce este posibil ca acest lucru să se întâmple. Sigur că nu sunt decuplată de realitate, văd şi eu ce se întâmplă în acest moment în societate.

Nu întâmplător am făcut, de-a lungul acestor săptămâni, un apel public constant către toţi angajatorii care-şi pot continua activitatea, să o facă, către toţi cei care muncesc în România să-şi continue activitatea, pentru că, până la urmă, de resursele pe care le generăm şi cu care alimentăm bugetul depind toate cheltuielile şi toate plăţile pentru drepturile pe care persoanele le au. Rolul meu ca ministru al Muncii este să lupt ca legea (creşterii pensiilor, n.r.) să fie pusă în aplicare.

Nu gestionez însă Bugetul, nu dispun de informaţiile necesare pentru a face declaraţii publice vizând imposibilitatea sau regândirea unui alt tip de creştere faţă de pensii, respectiv pentru cuantumul alocaţiilor. Nu dispun de aceste informaţii, şi nu îmi voi schimba declaraţia până în momentul în care ele vor fi certificate de evaluarea pe care Ministerul Finanţelor o va face cu privire la încasările la buget. Văd şi eu ce se întâmplă în economie”, a transmis Violeta Alexandru.

Conform prederilor aflate în prezent în vigoare, punctul de pensie, principalul indicator folosit pentru indexarea pensiilor, a crescut cu 15% din septembrie 2019, de la 1.100 lei, la 1.265 lei, şi acesta ar trebui să se majoreze cu 40% din septembrie 2020, în conformitate cu noua Legea pensiilor, până la 1.775 lei. Cu toate acestea, Florin Cîţu, ministrul Finanţelor Publice, a explicat că această creştere depinde exclusiv de execuţia bugetară.