Motive de sărbătoare pentru pensionari: Milioane de români își vor primi pensiile mai repede. Ce trebuie să facă

violeta alexandru 2

Milioane de români își vor primi pensiile mai repede, este promisiunea făcută de Violeta Alexandru, ministrul Muncii.

“De ziua lor, a românilor de pretutindeni, le spun atât: îi respect, ştiu că muncesc pentru fiecare ban câştigat. Pentru ei, nu am să renunţ la niciun efort pentru a le face viaţa mai uşoară la muncă. De aici, de acasă, de unde mă gândesc zilnic la ce pot să fac mai mult pentru ca ei să simtă că nu sunt uitaţi. Pentru cei care au ieşit la pensie în străinătate, îi asigur că vine curând ziua în care nu vor mai aştepta cu anii pentru (re)calcularea pensiilor lor.

Sunt ani de când drepturile acestor oameni sunt tratate cu superficialitate. Şi cu veşnice scuze pentru a explica cum nu se poate. Ba se poate. Indiferent de câtă rezistenţă întâmpin, voi face sistemul să vă respecte. Am tot întrebat dacă a existat o preocupare, în trecut, a miniştrilor PSD, pentru acest subiect. Nimic. Sunt furibunzi când văd că iese la iveală indiferenţa lor”, a scris ministrul Muncii pe pagina sa de Facebook.

Mai mult decât atât, Violeta Alexandru susține că a ordonat Caselor de Pensii să recupereze din decalajele produse și lansează o nouă promisiune pensionarilor: După ce țările din Vestul Europei, cu comunități mari de români, vor trece de perioada critică a pandemiei COVID-19, va relua discuțiile cu oficialii acestora, pentru a debirocratiza modalitatea de ieșire la pensie.

Revista Presei