Mircea Badea, anunţ neaşteptat: Cred că așa va dispărea coronavirusul din România

25 mart. 2020
Mircea Badea, anunţ neaşteptat: Cred că așa va dispărea coronavirusul din România

Cunoscutul prezentator de televiziune Mircea Badea, care realizează emisiunea în Gura presei, a vorbit marţi seara, la Sinteza Zilei, că el nu crede că România va putea aplica cu succes măsurile luate de Coreea de Sud în lupta cu coronavirus, motivul fiind unul extrem de intemeiat. Noi nu avem nici măcar măşti de protecţie suficiente pentru medici.

Anunţul lui Mircea Badea

Prezentatorul nu are încredere că România ar putea lupta împotriva coronavirus precum Coreea de Sud, considerând acest lucru o adevărată utopie. „E clar că nu avem nicio șansă să aplicăm rețeta Coreei, e o utopie. Ei făceau 20.000 de teste pe zi, noi nu avem măști! Presupunând că am avea un miliard de teste în momentul de față cine anume face aceste teste?

Pentru că nu le putem face eu și cu tine, ne uităm la un tutorial sau avem o aplicație pe telefon. Adică trebuie personal medical instruit. Coreea de Sud are o economie reală. Noi nu avem o economie în care să producem – noi nu producem nici măști. Sunt de pe altă planetă. (…) Sincer să fiu nici nu am înțeles cum vom rezolva problema, nu văd cum. Aștept cu nerăbdare să moară virusul de la sine, așa cum există curba lui naturală – se învârtoșează  și după aia se pleoștește. Sper în pleoștirea lui naturală cât mai grabnică”, a transmis Mircea Badea, vorbind despre criza coronavirus din România.