Mircea Badea, obligat să meargă la Poliție într-un dosar penal: „Curgeau apele pe mine…”. Dezvăluiri în premieră

18 mart. 2021
Mircea Badea, obligat să meargă la Poliție într-un dosar penal: „Curgeau apele pe mine...

Mircea Badea s-a ales cu dosar penal după ce un procuror din Brașov i-a făcut o plângere în urma unor remarci pe care realizatorul Antena 3 le-ar fi făcut în timpul emisiunii sale. Deși inițial plângerea a fost clasată, instanța de judecată a dispus reanalizarea cauzei, după ce magistratul a făcut contestație la soluția de clasare.

Astfel, Mircea Badea a fost obligat să se prezinte la Secția 6 de Poliție pentru a da declarații. Acesta a povestit despre modul absurd în care s-au întâmplat lucrurile. Practic el a fost chemat în fața polițiștilor pentru a spune dacă vrea sau nu să depună plângere. „Eu, cu domnul polițist și cu doamna avocată a trebuit să jucăm în filmul *Badea dă declarație la Poliție despre nimic*”, a spus acesta în timpul pasei cu Mihai Gâdea.

„Curgeau apele pe mine, masca udă… Ce să mă mai protejeze de Covid?!”

El a povestit că a fost nevoit să parcheze la peste 1 kilometru distanță de secția de Poliție pentru că nu erau locuri unde să-și poată lăsă mașina în zonă, astfel că a mers prin ploaie grăbit pentru a ajunge să dea declarația solicitată.

„Astăzi, mă duc la Secția 6 de Poliție pentru că instanța a demolat soluția inițială a Parchetului de neîncepere a urmăririi penale în cazul meu, fiind începută urmărirea penală in rem pentru o prostie fără de margini. Dar nu mai contează asta! Mie nu mi s-a luat declarația, asta era! (…) Curgeau apele pe mine, masca udă… Ce să mă mai protejeze de Covid?! Am scos o mască nouă! Alți 28 de lei”, a spus Mircea Badea.

Mircea Badea a povestit că a fost nevoit să stea într-o cameră de 5 metri o oră, împreună cu alți trei oameni, practic pentru nimic. „Vorbim de o declarație de patru fraze, dar „preambulul” a durat mult mai mult”, a precizat el.

Apel către Raed Arafat

Realizatorul Antena 3 a spus că în acest mod este greu să te protejezi de COVID și a insistat pe ideea că degeaba sunt sancționați oamenii care dau petreceri, când chiar la Poliție riști infectarea. Jurnalistul a făcut un apel și către Raed Arafat.

„Domnule Raed Arafat, știți că vă susțin, vă semnalez: Domle, pentru aceste prosteli, că asta sunt, hai să se facă o procedură. Dacă tot ne uităm la petreceri, oprim oameni pe stradă, lucruri foarte importante, hai să nu punem patru oameni o oră în care s-a vorbit non-stop… Noi eram acolo ca să vorbim! Arătam ca niște psihopați, în patru metri pătrați, în timp ce noi ne păzim de pandemie. Să vedem cum facem că putem și de acasă, de pe Zoom. Mă întreba domnul polițist dacă vreau să dau declarație și ziceam *Nu!* și gata, spre exemplu. Dar dacă tot m-am dus până acolo…”, i-a transmis Mircea Badea lui Raed Arafat.